profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Ivars un Andris Velmes ar 'Audi Quattro' startēs leģendu rallijā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 29.08.2018 - 06:58 Brāļi Ivars un Andris Velmes ar 'Audi Quattro' startēs leģendu rallijā (VIDEO)
Ivars un Andris Velmes. Foto: No personīgā arhīva

No 11.-14.oktobrim Itālijā, Sanmarīno, 16.reizi startēs slavenais Leģendu rallijs, kurā katru gadu startē daudz un dažādas bijušās un esošās rallija zvaigznes, kuru rīcībā ir vēsturiskas automašīnas, tai skaitā arī leģendārās B grupas automašīnas, kas WRC čempionātā pēc 1986.gada pēc vairākām traģiskām avārijām tika aizliegtas.


Foto: www.flickr.com

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad šogad šajās sacensībās ar 1985.gada 'Audi Quattro A2' startēs brāļi Ivars un Andris Velmes, kuri tādējādi būs pirmie latvieši, kuri startēs šajās sacensībās. Trīs dienās sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi (73 km).

Šajās sacensībās ir trīs ieskaites klases – Vēsturiskā klase, kur sportisti brauc uz rezultātu, šova rallija klase, kur braucēji ātrumposmos var izklaidēt skatītājus un viņu laiks rezultātos neparādās, kā arī ir WRC klase.


Foto: Luca Barsali

''Kad 2007.gadā iegādājos šo 'Audi Quattro A2' auto un uzbūvēju to, tad bija tāls sapnis, ka gribētos kādu dienu piedalīties šajā Leģendu rallijā. 2016.gadā pirmo reizi apmeklēju šo ralliju klātienē un sapratu, ka tas ir rallijs, kurā noteikti gribu izbraukt. Šogad atkal bija doma braukt skatīties šo ralliju, taču draugi teica, kāda jēga braukt skatīties, labāk pats beidzot piedalies. Pēc ilgām domām un draugu atbalsta nolēmām pieteikties šim rallijam! Gribu teikt lielu paldies Sia “Grantiņi 1”, Raap, Radex, HCR, Sia Jass, Jānim Krustam un visiem pārējiem par atbalstu. Prieks, ka arī daudz draugu brauks skatīties, palīdzēt un atbalstīt klātienē.

Foto: www.facebook.com/Stiprsfoto

Šobrīd ekipāža nezina, kurā klasē tā brauks. Lai startētu šova klasē, dalības maksa ir 1200 eiro, taču, lai startētu uz rezultātu, dalībniekiem no organizatoriem papildus ir jāiegādājas riepas (apmēram 2000 eiro vērtībā). Šādu papildus līdzekļu ekipāžai pagaidām nav, tāpēc arī lēmums par to, kurā klasē startēt, vēl nav pieņemts. ''Protams, gribētos braukt ieskaitē, taču šobrīd nepietiek nepieciešamo līdzekļu,” turpina Ivars.

Jāatzīmē, ka šajā rallijā jebkurš auto var braukt bez restriktora. Velme atzina, ka viņu auto, kuram pirms rallija tiks uzliktas arī jaudīgākas bremzes, būs 400 Zs liela jauda. “No pagājušā gada atmiņā ļoti spilgti palika krāšņais dalībnieku auto parks, starp kurām bija īstās tā laika (80 gadu beigu) oriģinālās B grupas automašīnas ar apmēram 500 Zs lielu jaudu. Tā skaņa, paātrinājums, jauda – kaut kas vienreizējs. Iziet uz starta un būt starp šiem pilotiem - šis noteikti būs mans karjeras šī brīža augstākais punkts.”


Foto: Newsrimini

Visvairāk uzvaras šajā rallijā izcīnījis Marku Alens (trīs), bet vēl šajā rallijā uzvarējuši tādi vīri kā Juha Kankunens, Fransuā Delekūrs u.c. Bez šiem vīriem šajā rallija vēl ir startējuši tādi zināmi piloti Didjē Oriols, Markus Gronholms un daudzi citi.

Nesen organizatori atklājuši, ka šogad Leģendu rallijā WRC ieskaitē startēs 28 gadus vecais Kreigs Brīns, kā arī WRC karjeru noslēgušais Miko Hirvonens. Brīna rīcībā būs ''Citroen C4 WRC'' automašīna, ar kādu Sebastjans Lēbs no 2007. - 2010.gada izcīnīja sev četrus čempiontitulus. Tikmēr Hirvonena rīcībā būs ''Ford Focus WRC'', ar kuru somu sportists izcīnījis vairākas uzvaras.






Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png