profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Samsonas Rally' ASRT komandai sniedz uzvaru un jaunas emocijas

Go4speed 09.08.2018 - 17:39 'Samsonas Rally' ASRT komandai sniedz uzvaru un jaunas emocijas
ASRT komanda līksmo. Foto: ASRT

Aizvadītajā 'Samsonas Rally Rokiškis' rallijā uz starta ar četrām ekipāžām izgāja ASRT rallija komanda. Pirms rallija komandu braucēji aizvadīja testus, kur īpaši plaša testu programma bija Sergeja Popova ekipāžai (Ford Fiesta R5), kurai trīs dienas testos vērtīgus padomus sniedza un rādīja vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis.


Foto: ASRT

“Vispirms gribu teikt lielu paldies rallija organizatoriem par lielisko ralliju un savas komandas mehāniķiem par smago darbu,” portālam Go4speed stāsta ASRT komandas vadītājs Artūrs Igaveņš.


Foto: ASRT

“Kopumā aizvadīto ralliju vērtēju labi. Liels prieks par Ralfu Sirmaci, kuram šajā posmā stūrmanis bija Ralfs Igaveņš, kuram šis bija tikai trešais rallijs kā stūrmanim. Taču, neskatoties uz to, ekipāža demonstrēja lielisku sniegumu, kas beigās vainagojās ar 4.vietu 2WD klasē un 1.vietu R2 klasē. Visa rallija laikā ekipāžai izvērtās sīva cīņa ar spēcīgo igauni Kenu Tornu, taču diemžēl Torns, kurš tobrīd bija nedaudz priekšā Sirmacim, pieļāva kļūdu un avarēja. Par uzvaru R2 klasē Sirmača ekipāža savā īpašumā ieguva jaunu Toyota Yaris automašīnu.”


Foto: ASRT

“Liels prieks arī par Popova ekipāžas demonstrēto ātrumu. Jāsaka, ka šogad Popovs ir strauji progresējis. Pēc trīs posmiem Popovs bija sestais absolūti, taču tad pilsētas posmā, kur trases segums tobrīd bija slapjš, ekipāža pieļāva kļūdu un avarēja. Taču līdz tam viņa ātrums bija ļoti labs.”

“Dmitrijs Feofanovs šogad startē Lietuvas rallija čempionātā. Ralliju pilots iesāka ļoti labi, jo turējās otrajā vietā savā klasē, taču otrās dienas pirmajā posmā ekipāža iebrauca grāvī un zaudēja daudz laika, tādējādi nespējot pacīnīties par godalgotām vietām kopvērtējumā,” turpina Artūrs.


Foto: ASRT

Tāpat šajā rallijā uz starta izgāja spāņu pilots Hosē Santjago Kanisaress. Tie, kuri seko līdzi futbolam, noteikti atpazina šo bijušo Spānijas futbola kluba Valencia leģendāro vārtsargu, kurš Valencia sastāvā aizvadīja vairāk nekā 300 spēles. Tāpat viņa kontā vairāk nekā 40 spēles valstsvienības sastāvā.

“Šī Kanisaresam bija debija uz grants seguma, jo pirms tam viņš vairākus gadus brauca tikai pa asfalta segumu. Šoreiz viņš nolēma izmēģināt spēkus uz grants seguma. Pēc rallija bijušais vārtsargs bija ļoti priecīgs gan par savu sniegumu, gan par ceļiem un organizāciju. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ viņam neizdevās sasniegt finišu, taču emocijas un prieks pēc rallija bija liels, tāpēc pilots vēlas atgriezties šajā rallijā vēl kādu reizi,” nobeidz Igaveņš.


Foto: ASRT

Tagad ASRT komanda turpinās gatavoties nākamajām sacīkstēm, par kurām tiks ziņots vēlāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png