profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Samsonas Rally Rokiškis' rallijā krāšņs dalībnieku sastāvs, uz starta arī Sirmacis

Mārtiņš Jankovskis 02.08.2018 - 21:09 'Samsonas Rally Rokiškis' rallijā krāšņs dalībnieku sastāvs, uz starta arī Sirmacis
Foto: Vytautas Dranginis

Šajā nedēļas nogalē Lietuvā notiks ''Samsonas Rally Rokiškis'' rallijs. Kā ziņo sacensību organizatori, tad uz starta kopā izies 68 ekipāžas no vairāk nekā desmit dažādām valstīm. Vairākiem sportistiem šis būs pirmais rallijs Baltijā, tāpēc sagaidāmas sīvas un aizraujošas cīņas. Tiek ziņots, ka šogad ātrumposmi būs savādāki, tāpēc šogad to vidējais ātrums būs mazāks. Divās dienās sportistiem būs jāveic 13 ātrumposmi ar kopējo garumu 143 km.


Foto: Rytis Šeškaitis

Ar pirmo numuru trasē dosies Benediktas Vanagas (Škoda Fabia R5), kuram sekos viens no ātrākajiem somu braucējiem Tēmu Asunmā. Šī sportista rīcībā būs ''Ford Fiesta Maxi'' automašīna. Kā portālam Go4speed atklāja šī rallija viens no organizatoriem Martinas Samsonas, tad “Ford Fiesta Maxi ir līdzīgas Proto automašīnām. ''Šī ''Ford Fiesta Maxi'' nāk no Spānijas, un šis auto ir ļoti līdzīgs R5 mašīnām. Asunmā mašīnai būs mūsu Samsonas Motorsport piekare, transmisija, amortizatori. Šo auto, kas ir divas reizes lētāks par R5, gribam parādīt plašākai publikai, tāpēc arī vēlējāmies, lai ar to brauc spēcīgs braucējs, kas šo auto varēs kārtīgi iztestēt,'' stāsta Martinas Samsonas.


Foto: VaRi foto

Tāpat Samsonas atzina, ka viņš ir iegādājies vēl vienu tādu auto, kurā plāno uzstādīt jaunu BMW dzinēju (ātrumkārba būs no sarkanā pilnpiedziņas BMW M3). ''Ar šo auto, kas atbilst Nacionālās klases noteikumiem, plānojam braukt sacensībās Somijā, Baltijā un citās valstīs.

Trešais starta numurs būs Giedrus Notkus ekipāžai (Mitsubishi Lancer Evo IX), bet ar ceturto numuru trasē dosies Norvēģijas čempionāta līderis Kenets Džonsrods (Mitsubishi Lancer Evo IX). Piektais starta numurs Vaidotas Žalas un Andra Mālnieka ekipāžai (Skoda Fabia R5).

Kā atzina Samsonas, tad zem Samsonas Motorsport komandas krāsām brauks septiņas dažādas ekipāžas, tāpēc darba, lai sagatavotu auto uz šo ralliju, bijis ļoti daudz.


Foto: R.A. Rally Photos

Tāpat uz starta izies vairākas latviešu ekipāžas. 27.starta numurs Laurim Ozerovam/Gatim Jansonam (Subaru Impreza), 30.starta numurs Ralfam Sirmacim/Ralfam Igaveņam (Peugeot 208 R2), bet ar 38.starta numuru trasē dosies Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (BMW M3). Jāpiebilst, ka šis Sirmacim būs pirmais rallijs kopš pagājušā gada Talsu rallija.

Atgādināsim, ka R2 klases uzvarētājs savā īpašumā iegūs jaunu ''Toyota Yaris'' automašīnu. Par šo balvu cīnīsies sešas ekipāžas, starp kurām bez Sirmača vēl būs lietuvietis Jonas Pipiras un igaunis Kens Torns, kurš nedaudz negaidīti pavisam nesen uzvarēja Somijas WRC rallijā RC4 klasē.

Jāpiebilst, ka 39.starta numurs būs slavenajam Tonijam Gardemeisteram, kurš brauks ar BMW M3 E36, kuru nesen Lietuvas rallijsprinta sacensībās izmēģināja Jānis Vorobjovs.


Foto: VaRi foto

Uz starta izies arī trīs Gaz automašīnas, kur vienu no tām pilotēs Martinas Samsonas. ''Jā, šajā rallijā braukšu ar Gaz automašīnu. Nebiju plānojis braukt vispār, jo daudz laika aizņem citi ar rallija organizēšanu saistīti darbi, taču daudzi cilvēki uzstāja, ka man ir jābrauc. Beigās nolēmu braukt ar Gaz, jo tas man vairāk būs kā izklaides brauciens. Kā būs, tā būs. Gribu, lai cilvēkiem ir uz ko paskatīties (smejas). Šī būs pirmā reize, kad braukšu ar Gaz, arī stūrmanis būs jauns. Būs jautri. Daudzi mūsu Gaz klienti izmanto mūsu produkciju, tāpēc man būs lieliska iespēja pašām izmēģināt šo auto un pārbaudīt, kā tas strādā un ko vēl var uzlabot.


Foto: Kajus Samsonas

Rallija starta saraksts atrodams ŠEIT, maršruta karte ŠEIT, bet pārējā informācija ŠEIT
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png