profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvietis Vaidotas Žala kopā ar Andri Mālnieku startēs ar 'Škoda Fabia R5'

Mārtiņš Jankovskis 31.05.2018 - 06:20 Lietuvietis Vaidotas Žala kopā ar Andri Mālnieku startēs ar 'Škoda Fabia R5'
Foto: Agrorodeo Dakar

Ceturtdien oficiāli tika paziņots, ka lietuviešu ''Agrorodeo'' komandas sportists Vaidotas Žala turpmāk rallija sacensībās startēs ar pasaules līmeņa tehniku ''Škoda Fabia R5''. Par viņa stūrmani kļuvis latvietis Andris Mālnieks, kurš paralēli turpinās startēt kopā ar Reini Nitišu.

Nedēļas sākumā portāls Go4speed uz sarunu aicināja Vaidotu Žalu, kurš pastāstīja, kāpēc tika nolemts iegādāties šo mašīnu un kādi ir viņa plāni.

Vaidotas, kā jums radās ideja iegādāties ''Škoda Fabia R5''?
Mums šāda ideja, braukt ar R5 mašīnu, virmoja pēdējos divus gadus. Mūsu ''Mitsubishi Evo IX'' ir ļoti ātrs, bet arī ļoti vecs, tāpēc bieži nācās saskarties ar tehniskām problēmām, kas, protams, iespaidoja rezultātus. Tas nepatika ne mums, ne sponsoriem. Mums galvenā prioritāte ir Dakaras rallijs, bet klasiskais rallijs ir kā treniņš. Taču arī klasiskajā rallijā vienmēr gribas cīnīties par augstākajiem mērķiem. Lai cīnītos par uzvarām gan Baltijā, gan arī Starptautiskās sacīkstēs, ir vajadzīga spēcīga tehnika kā R5. Protams, salīdzinot ar N4 klasi, R5 auto ir ļoti dārgāks.


Foto: Speciāli Go4speed

Tu iegādājies šo auto vai īrēsi?
Šī mašīna tika iegādāta visai neparastā veidā. Mums ir ļoti laba sadarbība ar Šauļu banku, kas mums piekrita izsniegt līzingu gan Dakaras automašīnai, gan R5. Šī bija vienīgā iespēja, kā tikt pie jaudīgām mašīnām, jo mums nav tik daudz līdzekļu, lai uzreiz iegādātos divas jaunas mašīnas. Tas ir liels risks, taču līdz šim mūsu sadarbība ar banku ritējusi veiksmīgi.

Tavs stūrmanis būs Andris Mālnieks. Kā Tu nonāci līdz sadarbībai ar Andri?
Mans brālis pēc vairākiem gadiem nolēma beigt stūrmaņa karjeru, tāpēc man bija liels izaicinājums atrast stūrmani. Negribēju braukt ar stūrmani, kurš sākumā ir jāapmāca, tāpēc gribēju atrast augsta līmeņa stūrmani, kurš ir profesionālis un kurš prot lasīt stenogrammu angļu valodā. Tas nebija viegli, taču man ieteica (Martinas Samsonas) Andri. Kopā esam aizvadījuši trases pierakstu treniņus un pagaidām ar visu esmu apmierināts. Viņš vairākus gadus braucis kopā ar Latvijas ātrāko rallija pilotu Jāni Vorobjovu, tāpēc esmu pārliecināts, ka viņš paveiks lielisku darbu.

Kādi plāni šai un nākamajai sezonai klasiskā rallija ziņā?
Līdz šim ar šo auto vēl neesmu nobraucis nevienu kilometru, taču pēc prezentācijas veiksim pirmos testus. Paredzu, ka pirmie divi ralliji paies, kamēr apradīšu ar šo auto. Mērķis ir šogad braukt vietējos rallijos, lai nākamgad varētu izmēģināt spēkus kādos ERČ rallijos – kā, piemēram, ''Rally Liepāja'' un ''Rally Poland''. Taču vēlreiz gribu uzsvērt, ka galvenā uzmanība un lielākais uzsvars tiek likts Dakaras rallijam, bet, lai būtu formā un lai labāk sagatavotos šim rallijam, man ir svarīgi uzturēt sevi formā un braukt rallijos. Mēs nevaram ieguldīt lielu naudu rallijā un startos ERČ vai WRC, taču noteikti gribu izbraukt kādu ERČ posmu, lai salīdzinātu mūsu ātrumu ar citiem ātriem Eiropas braucējiem.


Foto: Speciāli Go4speed

Vai Jūs redzēsim šogad kādā Latvijas rallijā?
Būtu patīkami braukt Latvijā, jo konkurence pie jums ir augsta, taču šobrīd izskatās, ka šogad tas nenotiks. Protams, gribētu braukt rallijā katras otrās brīvdienas, taču budžeta iespējas nav bezizmēra.

Priecīgs par šādu iespēju ir arī Andris Mālnieks.

''Šis piedāvājums man nāca negaidīti. Viss sākās caur Messenger, kur Žala apjautājās, kādi man plāni šai sezonai. Pēc tam sazvanījāmies, kur Žala izklāstīja savus plānus, tai skaitā arī pastāstīja par R5 auto. Protams, tas mani ļoti uzrunāja, jo ar tādu auto līdz šim neesmu braucis. Esmu priecīgs spert nākamo soli un braukt ar R5 auto. Sava artava šajā visā ir arī Jānim Vorobjovam, kurš sākotnēji gada sākumā bija mani ieteicis Martinam Samsonasam. Kopā ar Samsonasu izbraucām testus un bijām gatavi startēt Sarmas rallijā, taču tad Martinam pamainījās plāni un mēs to ralliju kopā nebraucām. Beigās Samsonas mani ieteica Žalam (smaida). Te arī es esmu. Būs interesanta pieredze,'' atklāj Andris Mālnieks.

Žalas iespaidīgais lēciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png