profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

SRT komanda iegādājas sesto 'Škoda Fabia R5' un turpina testus Somijā

Mārtiņš Jankovskis 23.05.2018 - 07:25 SRT komanda iegādājas sesto 'Škoda Fabia R5' un turpina testus Somijā
Foto: skoda-motorsport.com

16.maijā Čehijas autoražotājs ''Škoda'' izsniedza savu divsimto sporta ''Skoda Fabia R5'' eksemplāru, ko saņēma SRT rallija komanda. Kā ziņo skoda-motorsport.com, tad šī SRT komandai esot jau sestā ''Skoda Fabia R5'' automašīna. Auto svinīgā ceremonijā saņēma SRT pārstāvis Mārcis Ķenavs.

Tikmēr Škoda ziņo, ka uz šo dienu 200 saražotie Fabia R5 automobiļi nonākuši pie 89 klientiem 30 pasaules valstīs. Sportisti piedalījušies 57 valstu rallijos, un kopumā uzvarējuši jau 414 reizes.


Foto: skoda-motorsport.com

Tikmēr Nikolajs Grjazins turpina trenēties un piedalīties sacensībās ārpus Baltijas. Aizvadītajās brīvdienās sportists piedalījās ''SM O.K. Auto-Ralli 2018'' rallijā. Kā portālam Go4speed atzina SRT komandas menedžeris Džo Labuckas, tad “Pirms rallija Somijā aizvadījām divu dienu testus. Pēc tam sacensībās Nikolajs spēja uzrādīt ļoti labu ātrumu, būdams līderis absolūtajā ieskaitē. Lai arī visiem pilotiem ātrumposmi bija jauni, Nikolais šajos ceļos bija ļoti ātrs. Diemžēl vienā no posmiem viņš iebrauca grāvī un sasita radiatoru, kas lika izstāties. Kopumā varu teikt, ka ātrums viņam ir ļoti labs, taču nedaudz pietrūkst pieredzes Somijas ceļos.''

Jautāts, kāpēc testos bija trīs ''Skoda Fabia R5'' automašīnas, Labuckas paskaidroja, ka viena ir sacensību mašīna, otra treniņu, bet vēl viena ir rezerves. Džo atzina, ka šobrīd 20 gadus vecais Grjazins turpina testus Somijā, lai jau nākamajās brīvdienās piedalītos Zviedrijā notiekošajā ''Rally Askersund 2018'' rallijā.


Foto: @PorkyInside

Uz jautājumu, kādi ir Grjazina šīs sezonas plāni, Džo piebilda, ka Grjazins startēs Somijas un Itālijas rallija čempionātos, kā arī ERČ Junior U28 posmos, kur mērķis ir izcīnīt čempiontitulu. Pēc diviem posmiem, izlaižot ralliju Azoru salās, Grjazins pagaidām ERČ Junior U28 ieskaitē ieņem otro vietu.

Protams, daudzus interesē jautājums par Grjazina startēšanu WRC. Lai arī sportists savos 20 gados jau ir piedalījies vairāk nekā 60 rallijos (starts Zviedrijā būs desmitais rallijs šajā sezonā), Labuckas atzina, ka nevajag sasteigt šo soli (uz WRC). ''Par WRC šobrīd nezinu, skatīsimies. Nezinu, vai tas būs šogad, bet varbūt nākamgad viņš startēs WRC. Tagad jāturpina krāt pieredzi vietējā mēroga rallijos, lai pēc tam var spert soli augstāk. Jāsaprot, ka, lai brauktu WRC, vajag gan pieredzi, gan labu fizisko formu, jo startēt WRC nav viegli,'' nobeidz Labuckas.
 
Grjazins testos:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png