profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Berķis: Ukraiņu pilotu Gorbanu uz beigām vairs nevarēja noķert

Mārtiņš Jankovskis 21.05.2018 - 23:51 Berķis: Ukraiņu pilotu Gorbanu uz beigām vairs nevarēja noķert
Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Foto: www.facebook.com/motorsunsports

''Rally Talsi'' noslēdzās ar ukraiņu sportista Valērija Gorbana uzvaru, kurš aiz sevis atstāja Jāņa Berķa un Ranno Bundsena ekipāžas. Pēc finiša portāls Go4speed aprunājās ar ātrākajiem pilotiem, lai noskaidrotu viņu domas par aizvadīto ralliju.

''Rallijs bija lielisks - ātrs un dažāds. Bija spēcīgs dalībnieku sastāvs, tāpēc cīņā bija ļoti interesanta. Mums ļoti patika,'' stāsta Valērijs Gorbans, kurš šīs sezonas četros rallijos (trīs Latvijā un vienā Igaunijā) izcīnījis divas uzvaras un pa vienai otrajai un trešajai vietai. ''Vietām trase bija slidena, tāpēc bija jātīra ceļš pārējiem, taču mums nebija putekļu, kas noteikti palīdzēja. Kopumā lieliski noorganizēts rallijs un viss ir lieliski. Arī sezonu esam sākuši bez problēmām.''


Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MV Foto)

Kā nobeigumā atzina ukraiņu sportists, tad viņa plānos ir braukt gan Igaunijas, gan arī Latvijas rallija čempionātos. Ņemot vērā, ka sezonas pēdējie posmi (''Rally Liepāja'' un ''Sāremā'' rallijs) notiks vienā dienā, ukraiņu braucējs teica, ka par startēšnu kādā no šiem posmiem viņš izdomās tikai pašās beigās. Viss būšot atkarīgs no tā brīža situācijas abu čempionāta kopvērtējumos.

''Vietām, protams, traucēja puteklis, bet kopumā rallijs bija ļoti labs – interesanti ātrumposmi, daudz skatītāju, saulīte spīd. Viss lieliski,'' stāsta Jānis Berķis, kurš izcīnīja otro vietu. ''Mums izvērtās interesanta cīņa par sekundēm. Ja nebūtu pāragrs starts un ja pilsētas posmā nebūtu nolauzuši riteni, iespējams, cīņa būtu vēl sīvākā. Taču Gorbans ir ļoti labs pilots. Kā viņš man teica, tad sākumā viņš ir lēnāks, bet uz rallija beigām viņš ieskrienas. Par to aizvadītajos rallijos pats esmu pārliecinājies. Ir stimuls mēģināt maksimāli ilgi viņam turēt līdzi, taču beigās viņš tiešām spēj braukt ļoti ātri. Taču arī bez viņa bija piloti, kas sastādīja ļoti sīvu konkurenci – Ranno Bundsens, Jānis Vorobjovs, Benediktas Vanagas.''


Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MV Foto)

''Rallijs Talsi ir labs rallijs – viss bija labi. Zinājām, ka pēdējie divi ātrumposmi būs izšķirošie, taču žēl, ka tajos posmos bija tik daudz putekļu. Kādam tas atvēra kārtis, kādam – samaisīja. Devītajā posmā putekļu dēļ zaudējām gandrīz pusminūti, bet nākamajā posmā, kad pauze starp mašīnām bija divas minūtes, atgūt zaudēto vairs nevarējām. Bet kopumā viss labi,'' saka Benediktas Vanagas, kurš izcīnīja piekto vietu.


Foto: A1M Motorsport

''Rallijs ļoti patika, tāpēc paldies organizatoriem par lieliski noorganizēto ralliju. Grūti pateikt, cik ātri braucu un cik ātri vēl varēju pabraukt. Šogad esam maz braukuši, tāpēc šis mums bija pirmais grants rallijs šosezon. Kādi plāni? Šogad startēsim gan Igaunijas, gan Latvijas rallija čempionātā,'' atzina Ranno Bundsens, kurš izcīnīja trešo vietu absolūti un pirmo savā klasē.


Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MV Foto)

''Šis tiešām bija īsts čempionu rallijs, jo cīņa par sekundēm ritēja līdz pēdējam ātrumposmam. Konkurenti bija ļoti ātri, kur visi vēlējās pacīnīties par uzvaru. Paldies organizatoriem par lielisku, tehnisku un ātru trasi. Vorobjovs Racing komanda vēlas pateikties faniem, atbalstītājiem un mehāniķiem par perfekto nedēļas nogali Talsos,'' tā komandas lapā raksta Ivo Pūķis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png