profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Samsonas: Agrāk bija mērķis uzvarēt posmā, bet tagad gribas tikt arī līdz finišam

Mārtiņš Jankovskis 18.01.2018 - 19:05 Samsonas: Agrāk bija mērķis uzvarēt posmā, bet tagad gribas tikt arī līdz finišam
Foto: Speciāli Go4speed

Viena no Alūksnes rallija favorīta ekipāžām būs lietuvieši Martinas Samsonas/Mindaugas Varža, kuri trešo sezonu startēs ar pilnpiedziņas ''BMW M3X''. Šis auto sevi ir pierādījis, kā ļoti ātru, taču, tajā pašā laikā, bieži vien ''BMW M3X'' ir pievīlis ekipāžu un tā ir bijusi spiesta izstāties tehnisku problēmu dēļ. Kā liecina ewrc.cz pieejamā informācija, tad pēdējos piecos rallijos ekipāža ar ''BMW M3X'' ir izstājusies tehnisku iemeslu dēļ.


Foto: Speciāli Go4speed

Kā pirms došanās uz ralliju portālam Go4speed atzina Martinas Samsonas, tad uz šo sezonu auto, kam ir 440 Zs un 450 Nm, ir veikti uzlabojumi. ''Pirms jaunās sezonas esam nedaudz uzlabojuši auto, taču pats galvenais – mums vairs nebūs centrālais bloķis, kas stāvēja no Subaru. Tieši dēļ tā mēs bieži nefinišējām. Jā, tagad auto vadīsies nedaudz sliktāk, taču gribam sākt rallijos braukt līdz galam. Līdz ar to, lai mēģinātu tikt līdz finišam, ziedojam mašīnas vadāmību,'' stāsta Martinas Samsonas, kurš 2016.gadā, pārspējot Kalli Rovanperu, uzvarēja Talsu rallijā.


Ekipāža testos. Foto: Speciāli Go4speed

Samsonas atzina, ka mašīna, kuras svars ir 1300 kilogrami, ir uzbūvēta jaudīga. ''Ātros posmos mums ir priekšrocības un tur varam uzrādīt labus laikus, bet lēnos un līkumainos posmos mēs zaudējam laiku. Ja runājam par transmisiju un dzinēju, tad mums tur viss ir tuvu maksimumam, taču ir vēl jāstrādā pie piekares, kur ir jāiegulda daudz darba.''

Sportista prioritāte ir braukt Lietuvas čempionātā, kā arī dažos posmos Latvijā, tai skaitā Alūksnē, Sarmā un Talsos.

Martinas atzīst, ka vēl nav pilnībā izmantojis šī auto potenciālu, jo līdz šim vairāk ir bijušas tehniskas problēmas nekā sasniegti finiši. ''Jā, līdz šim mums bijušas daudz tehniskas problēmas, tāpēc nav sanācis izbraukāties ar šo auto pilnībā. Taču, zini kā, mums dzīve tāda – braukt un pēc tam kaut ko labot (smejas). Ja būtu tikai interesanti braukt, tad būtu jāņem R5 auto (smaida),'' turpina lietuvietis, kurš nesen Somijas rallijā ar ''Subaru'' auto izcīnīja ceturto vietu.


Ekipāža testos. Foto: Speciāli Go4speed

Ja līdz šim ekipāžas mērķis visu laiku bija braukt ātri, tad tagad Samsonas atzīst, ka laiks sākt domāt par sasniegtiem finišiem. ''Mērķis ir cīnīties par augstiem rezultātiem, taču sākam jau nobriest un saprotam, ka ir svarīgi arī sākt finišēt (veselīgi smiekli). Agrāk bija mērķis uzvarēt ātrumposmā, bet tagad gribas tikt līdz galam. Esam nolēmuši arī pacīnīties par medaļām Lietuvas čempionātā, tāpēc ir svarīgi domāt par punktiem. Negribu vairs skriet pa galvu un kaklu. Agrāk mēs braucām ar devīzi – ar pilnu gāzi un līdz galam, un nav svarīgi, kas notiks, bet tagad jau vairāk sliecamies domāt, ka svarīgāk varbūt kādu vietu zaudēt, bet tomēr finišēt. Kaut arī pats zini, ka dzīvē tā nenotiek (smejas). Kā iziešu uz starta, tā acis būs četrkantīgas un atkal gribēsies braukt uz pilnu,'' nobeidz Samsonas, kurš līdz šim vienu gadu bijis čempions aizmugures piedziņas klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png