profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

SRT komanda dodas uz testiem Lapzemē un sāk gatavoties ziemas rallijiem

Mārtiņš Jankovskis 13.12.2017 - 13:25 SRT komanda dodas uz testiem Lapzemē un sāk gatavoties ziemas rallijiem
Foto: Sports Racing Technologies

Pēc nepilna mēneša ar Alūksnes ziemas ralliju sāksies jaunā Latvijas rallija čempionāta sezona. Jaunajai sezonai aktīvi sākusi gatavoties arī SRT komanda. Novembra beigās komanda Itālijā aizvadīja apjomīgus testus.

''Pēc sezonas devāmies uz Itāliju, kur novembra beigās uz asfalta seguma aizvadījām četras testu dienas. Šajos testos gāja labi, jo izdevās mūsu ''Škoda'' mašīnai iemācīties braukt lēnajos līkumos, kas līdz tam mums sagādāja problēmas. Šajos testos piedalījās gan Nikolajs, gan ātrs itāļu braucējs, kurš deva vērtīgus padomus. Šajos testos līdzi bija mūsu amortizatoru laboratorija, kas ļāva uz vietas pārbūvēt un mainīt amortizatorus. Ieguldījām pamatīgu darbu,'' portālam Go4speed pastāstīja SRT komandas menedžeris Džo Labuckas.


Foto: Sports Racing Technologies

Džo atzina, ka trešdien pēcpusdienā komanda sāks ceļu uz ziemas testiem. Vispirms ceļš vedīs uz Tallinu, kur tālāk ceturtdienas rītā komanda sāks 800 kilometrus tālo ceļu uz sniegoto Lapzemi, kuru plānots sasniegt ceturtdienas vakarā.

''Trešdien dodamies uz Somiju ''Snow Ring'', kur ir vairākas dažādu konfigurāciju trases. Aizvadīsim tur četras testu dienas. Jā, uz testiem brauksim ar divām mašīnām, no kurām viena būs testu, bet otra būs līdzi rezervei. Šajos testos piedalīsies Nikolajs Grjazins, kurš uzlabos savas prasmes un meklēs regulējumus ziemas sezonai.''

Labuckas atzina, ka šobrīd Grjazinam plānā ir četras ziemas sacīkstes – divas Zviedrijā, divas Norvēģijā. ''Skatīsimies, kādi braucēji brauks Latvijas un Igaunijas čempionātā. Ja būs spēcīga konkurence, iespējams, brauksim arī Sarmas rallijā.''


Komanda testos Itālijā. Foto: Sports Racing Technologies

Komandas menedžeris atzina, ka ERČ sezonu tiek plānots sākt ar Kanāriju ERČ posmu, kur komandas sastāvā varētu parādīties vairākas ekipāžas. ''Ja runājam par komandas sastāvu, tad, visticamāk, komandā varētu būt vēl viens braucējs ar R5 mašīnu un liela varbūtība, ka divas R2 mašīnas,'' tā Džo, kurš atklāja, ka Nikolajam mērķis 2018.gadā būs uzvarēt ERČ U28 čempionātā.

Nobeigumā Labuckas piebilda, ka iespēju robežās Nikolajs paralēli ERČ sezonai brauks asfalta rallijos (Itālijā, Francijā, Austrijā un varbūt Slovēnijā), kuros startēs ātri un spēcīgi asfalta braucēji. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png