profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks testē 'Hyundai i20 R5' un divas reizes netiek uz Spānijas ralliju

Go4speed 09.12.2017 - 18:47 Lukjaņuks testē 'Hyundai i20 R5' un divas reizes netiek uz Spānijas ralliju
Foto: Lina Arnautova

Interesants un visai kuriozs atgadījums nesen noticis Aleksejam Lukjaņukam, kurš bija plānojis startēt Spānijas ''Comarca da Ulloa'' rallijā, taču divas reizes tā arī viņam nezidevās nokļūt līdz šim rallijam. Taču ir arī kāda pozitīva ziņa, jo krievu braucējam izdevies aizvadīt nelielus testus ar ''Hyundai i20 R5''.

Savā Facebook lapā sportists ziņo, ka pirms pāris nedēļām viņš pēc īpaša uzaicinājuma nolēma startēt ''Comarca da Ulloa'', kur sportista rīcībā būtu pilnpiedziņas ''Suzuki Swift N5'' (''Peugeot'' motors, ''Subaru'' transmisija). Sākotnēji bija plānots, ka Lukjaņuks brauks novembra beigās, bet vēlāk rallijs tika pārcelts uz decembri.

Sportists jau iegādājās biļetes, lai dotos uz Spāniju. Divas nedēļas pirms došanās uz Spāniju komanda, ar kuru plānoja braukt Lukjaņuks, publicēja relīzi, ka tās sastāvā brauks Lukjaņuks, taču jau nākamajā dienā Krievijas automobiļu federācija saņēma ziņu no Spānijas automobiļu federācijas, ka rallijs, kurā plāno braukt Lukjaņuks, neietilpst nevienā no FIA kalendāriem un tas nav starptautiska mēroga rallijs. Ņemot vērā, ka Lukjaņukam ir FIA licence, tad viņš šādos rallijos nedrīkst startēt.

Pēc ilgām pārrunām komanda 7.decembrī panāca to, ka ''Comarcada Ulloa'' rallijs ir oficiāli iekļauts Spānijas rallija kalendārā, kas sportistam deva zaļo gaismu startam šajā rallijā, kam bija jānotiek 11.decembrī. Sportists vēlreiz plānoja doties uz Spāniju, lai aizvadītu testus un gatavotos rallijam, taču tad sekoja vēl viens negaidīts pārsteigums.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Vienā laikā ar ralliju notiks kaut kāds pasākums saistībā ar alkoholu un narkotikām, kā rezultātā vietējie spēki un policija nolēmuši doties uz minēto pasākumu, lai nodrošinātu tur kārtību. Ņemot vērā, ka rallijs tur ir populārs un to apmeklē ļoti daudz skatītāju, rallija organizētāji beigās nedeva atļauju aizvadīt šo ralliju, jo tajā kārtību nespēs nodrošināt nepieciešamais daudzums cilvēku...

''Ko tālāk? Mēs atkal nebraucam uz Spāniju,'' raksta Lukjaņuks.

Jāpiebilst, ka 5.decembrī Lukjaņukam Francijā izdevās aizvadīt testus ar ''Hyundai i20 R5''. Sportists atzina, ka testos, kas notika sacīkšu trasē, viņam izdevās nobraukt apmēram 50 kilometrus. Tobrīd ''Hyundai'' tur esot veicis motoru testus, kur tās braucējam Jari Hutunenam kopā bija jāveic vairāki tūkstoši kilometru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png