profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms/Eglītis iegādājas jaunu auto un gatavojas jaunajai rallija sezonai (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 23.11.2017 - 11:26 Blūms/Eglītis iegādājas jaunu auto un gatavojas jaunajai rallija sezonai (FOTO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Jaunajai sezonai aktīvi sākusi gatavoties ''Vides tehnikas rallija komanda'' Emīls Blūms un Didzis Eglītis. Pagājušajā gadā ekipāža startēja Latvijas rallijsprintā ar ''Mitsubishi Lancer Evo VI'', taču nākamgad ekipāža spers soli uz priekšu un startēs Latvijas rallija čempionātā (LRČ). Kā portālam Go4speed atklāja Emīls Blūms, tad ekipāža, pateicoties Vides tehnika atbalstam un Didzim Eglītim, ir iegādājusies jaunu N4 klases automašīnu, ar kuru nākamsezon tiks startēts LRČ un, iespējams, Igaunijas čempionātā.

Emīl, tantes rajonā runā, ka jūsu ekipāža ir iegādājusies jaunu automašīnu. Vai tā ir tiesa?
Kā jau tev esmu iepriekš teicis, braukt ar pilnpiedziņu gribējās visu laiku, ko arī šogad ar ''Mitsubishi Lancer Evo VI'' veiksmīgi darījām. Taču, pateicoties stūrmanim Didzim Eglītim un Vides Tehnikai, mums radās iespēja iegādāties šo N4 klases ''Mitsubishi Lancer Evo IX''. Mēs uz to ilgi gājām, līdz šonedēļ viss tika atrisināts un auto tika iegādāts.

No kurienes nāk šis auto?
Ar šo auto iepriekš brauca daudziem zināmā Playboy modele un autosportiste Inessa Tuškanova.


Foto: No sportistes personīgā arhīva

Vai pirkšanas brīdī satiki ar pašu sportisti?
Nē, jo darījums, kā tagad modernajā laikmetā pieņemts, notika caur WhatsApp (smejas).

Kāpēc N4 nevis, piemēram, A grupas mašīna?
Uzskatu, ka N4 kotējas nedaudz augstāk par A grupas auto, kā arī ar šo auto mēs varēsim startēt Liepājas ERČ posmā ERC2 klasē. Ja mums būtu A grupas auto, mēs to ERČ posmā nevarētu darīt.

Kādi ir jūsu ekipāžas mērķi nākamajā sezonā?
Mūsu ''Vides tehnikas rallija komandas'' mērķis ir aizvadīt pilnu LRČ sezonu un mācīties braukt ar šādu auto, ar kuru braukšu pirmo reizi. Ja ar savu sniegumu izdosies piesaistīt papildus finansējumu, iespējams, startēsim arī Igaunijā, kur konkurence ir ļoti liela un spēcīga. Protams, sezonas beigās ļoti gribētos startēt tik prestižā pasākumā kā ERC Liepājā.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Noteikti, ka braukšana ar savu auto būs savādāka, nekā ar īres.
Viennozīmīgi. Tas ir pavisam citādāk, kad tu īrē svešu auto vai brauc ar savu. Savs tomēr ir savs, jo, braucot ar svešu auto, ir kaut kāda robeža, kas neļauj braukt par visiem 100%.

Ņemot vērā, ka šis būs ātrākais auto, ar kādu brauksi rallijā, vai nemainīsies jūsu stenogramma?
Tieši tā. Pieļauju, ka būs kaut kādas izmaiņas, tāpēc ceru to visu kopā ar treneri Uldi Briedi atrisināt. Jau šogad vietām saskāros ar pāris niansēm, kur ar pilnpiedziņu jābrauc savādāk, līdz ar to mainās arī pieraksti. Tas viss līdz pirmajam posmam ir jāatrisina.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kāds ir jūsu tālākais plāns?
Tagad mašīna ir pie Rallyworkshop mehāniķiem, kuri veiks pilnu rebildu, jo šis auto nebija braucis pusotru gadu. Ir jāpāriet pāri visiem mezgliem un jācenšas auto sagatavot, lai jau drīzumā ar to varētu sākt trenēties. Laika nav daudz, tāpēc ar Didzi mūs sagaida intensīvs darbs gan fiziskajā ziņā, gan stenogrammas pilnveidošanā, jo pēc pusotra mēneša jau ar zāģiem būs jābrauc pa Alūksni.

Vai paspēsiet kārtīgi sagatavoties?
Domāju, ka jā. Tagad būs daudz mājas darbu. Papētīšu Youtube, kā ar Evo IX savulaik ir braukuši brāļi Neikšāni, Jānis Vorobjovs, lai mēģināt izķert kaut kādas niansītes, kas man palīdzēt ātrāk aprast ar šo auto. Iekāpjot Evo IX, tagad viss notiks ātrāk un straujāk.

Noteikti, ka gribētu, lai kādā LRČ posmā Jānis Vorobjovs vai kāds cits pieredzējušais braucējs izbrauc ar N4 klases tehniku, lai varētu pacīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu.
Jā, tas būtu ļoti interesanti, bet pagaidām par to pāragri runāt, jo pats vēl neesmu ar šo auto braucis. Bet būtu ļoti priecīgs kādā posmā sacensties ar savu skolotāju Vorobjovu ar N4 klases mašīnām.


Blūms/Eglītis. Foto: facebook.com/Fotodarius.lt

Vai ir domāts par auto dizainu?
Jā, plānojam. Gribam izskatīties un iznākt smuki (smejas). Bet par to kaut kad citreiz. Nobeigumā gribētu teikt lielu paldies saviem atbalstītājiem Raunas Bruģakmens; M.E.LAT-LUX; Apavu veikals "ASORTI"; Proda technology; R Motors GmbH; EK Sistēmas;  Metālu Pasaule; GK LOGISTICS AGENCY; NOA Būve; Jāņrāmis, Veselības Fabrika, Dakstiņu ražotājs, Apkure Plus un visiem pārējiem draugiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png