profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lielkāja ekipāža Austrijas rallijā spēcīgā konkurencē izcīna astoto vietu

Mārtiņš Jankovskis 12.11.2017 - 17:59 Lielkāja ekipāža Austrijas rallijā spēcīgā konkurencē izcīna astoto vietu
Lielkājis/Grošus. Foto: ir7.at

Latviešu rallija ekipāža Guntis Lielkājis/Ivars Grošus brīvdienās startēja Austrijas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā ''Rally Waldviertel 2017''. Uz starta izgāja gandrīz 60 ekipāžas, kuru vidū bija visas vadošās Austrijas ekipāžas, tai skaitā Hermans Noibauers, Raimunds Baumšlāgers un Niki-Melnhofs Mairs, kuri trasē devās ar WRC tehniku. Atgādināsim, ka Baumšlāgers startē ar pagājušā gada Sebastjana Ožjē ''Volkswagen Polo R WRC'' automašīnu.


Foto: ir7.at

Divās dienās sportistiem bija jāveic 14 ātrumposmi (125 km.). Pēc pirmās dienas Lielkājis/Grošus bija devītie, kamēr līderis bija Baumšlāgers, kuram 2,7 sekundes zaudēja Noibauers. Otrajā dienā starp abiem braucējiem turpinājās sīva cīņa. Pirms pēdējā posma līderis bija Noibauers, kurš par 0,8 sekundēm apsteidza pieredzējušo Baumšlāgeru. Taču pēdējā dopā Baumšlāgers bija ātrākais, tādējādi izraujot uzvaru. Otrais finišēja Noibauers (+5,4), bet trešais palika Mairs (+37,0). Pateicoties šai uzvarai, Baumšlāgers izcīnīja savu 14. Austrijas rallija čempiona titulu. Lielkājis/Grošus, kuri pagājušajā gadā šajā rallijā finišu tehnisku iemeslu dēļ nesasniedza, šoreiz finišēja astotajā vietā absolūti un pirmajā savā klasē.


Baumšlāgers ar bijušo Ožjē mašīnu. Foto: ir7.at

Pēc sacensībām portāls Go4speed uz sarunu aicināja Gunti Lielkāji. ''Šajā rallijā startējām arī pagājušajā gadā, taču pēc tehniskas ķibeles mēs nespējām sasniegt finišu. Pēc Sāremā rallija mums bija nepadarīta darba sajūta, tāpēc nolēmām aizbraukt uz šo ralliju. Gan ātrumposmi, gan daba tur ir tik patīkama, ka nevarējām palikt mājās. Šeit ceļi ir savādāki nekā Latvijā,'' iesāk Guntis Lielkājis.

Jautāts, vai ekipāža ir apmierināta ar izcīnīto rezultātu, Guntis atzina, ka ar rezultātu ir apmierināti. ''Rezultāts uzskatu, ka ir ļoti labs, jo pretim mums stājās gan trīs WRC mašīnas, gan vairākas R5 ekipāžas. Taču finišā izdevās uzrādīt astoto laiku absolūti un pirmo klasē. Mērķis bija braukt stabili un līdz galam, kas arī veiksmīgi izdevās. Gribējās ar gandarījumu noslēgt šo sezonu, kas arī izdevās. Arī laikapstākļi šoreiz bija ideāli, tāpēc pilnībā varējām izbaudīt šo ralliju.''


Foto: ir7.at

Austrijas čempions Baumšlāgers Lielkājim esot teicis, ka ar pilnu jaudu šajā rallijā braukt labāk nevajag. ''Ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, kā arī aprunājoties ar Baumšlāgeru, tad viņš teica, ka šajā rallijā ir jābrauc uz kādiem 80% no savām spējām. Jā, tu vari mēģināt braukt ātrāk, bet tad tev ir jāmēģina sajust ceļu, jo šeit ļoti daudz mainās segums. Papildus tam vietām bija daudz lapas, kas trasi padarīja vēl neprognozējamāku. To visu ir jāparedz, tāpēc arī braucām uz kādiem 80% - 90% no savām spējām. Šeit bija daudz strādājamo līkumu, tāpēc tie ceļi nebija tik ātri, kā pie mums Baltijā,'' nobeidz Guntis.

Rallija rezultāti:
1. flag
Baumschlager R.
Volkswagen Polo R WRC  
1:16:03.9
2. flag
Neubauer Hermann  
Ford Fiesta RS WRC +5.4
3. flag
Mayr-Melnhof N.
Citroën DS3 WRC +37.0
4. flag
Mrlik C.
Škoda Fabia R5 +2:16.3
5. flag
Botka Dávid Škoda Fabia R5 +2:24.4
6. flag
Rongits Attila
Mitsubishi Lancer Evo IX +6:30.1
7. flag
Trencsényi József Škoda Fabia R5 +6:30.9
8. flag
Lielkajis/Grošus
Mitsubishi Lancer Evo IX +8:25.5
9. flag
Kletzmayr S.
Mitsubishi Lancer Evo VII +8:33.2
10. flag
Kurka Tomáš
Ford Fiesta R5 +9:22.3

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png