profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gross: Pirms starta ar Tanaku nodomāju, kam man tas ir vajadzīgs

Go4speed 18.10.2017 - 23:26 Gross: Pirms starta ar Tanaku nodomāju, kam man tas ir vajadzīgs
Georgs Gross ar stūrmani Raigo Molderu. Foto: Edgars Leonovs, motorsunsports.lv

Jau pirms Sāremā rallija bija noskaidrojies, ka Georgs Gross, kurš šogad uzvarēja četros rallijos pēc kārtas, kļuvis par Igaunijas rallija čempionāta absolūto uzvarētāju. Sākotnēji sportists kā pilots bija pieteicies arī Sāremā rallijam, taču beigās tika nolemts savu ''Ford Fiesta WRC'' iedot Otam Tanakam, kurš arī beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Portālā sport.ohtuleht.ee Gross stāsta, ka pirms rallija starta esot bijis ļoti uztraucies. ''Ne tikai laikpstākļi radīja šaubas, bet, tuvojoties rallijam, es nodomāju: ''Kam man tas ir vajadzīgs''. Tobrīd tiešām nezināju, bet tagad gan zinu. Tā bija ļoti interesanta pieredze, lai sevi pārbaudītu,'' iesāk Georgs Gross.


Foto: Mārtiņš Vanags, (MV Foto)

Gross, kurš kļuva par otro cilvēku, kurš Sāremā rallijā uzvarējis gan kā pilots, gan kā stūrmanis, stāsta, ka pirms rallija daudz gatavojies. ''Pirms starta veicu daudz sagatavošanās darbus. Darīju visu, lai neizgāztos. Varu atklāt, ka beigās viss notika labi, taču atzīšos, ka bijām uzņēmušies risku.''

Sarunas nobeigumā Gross atklāja, ka viņam nebūtu variantu pacīnīties ar Tanaku trasē. ''Emocionālajā ziņā tā bija lieliska pieredze. Ļoti daudz ko uzzināju no Ota. Apstākļi bija tik sarežģīti, ka es kā pilots nespētu viņam turēt līdzi. Varbūt sausā laikā būtu savādāk, bet ne šoreiz,'' nobeidz Gross, kurš piebilda, ka nākamgad viņš neplāno lasīt stenogrammu, bet gan pats sēdīsies pie ''Fiesta WRC'' stūres, lai startētu Igaunijas čempionātā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png