profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krūzmanis: Nikolaja Grjazina progress ir milzīgs

Go4speed 17.10.2017 - 00:01 Krūzmanis: Nikolaja Grjazina progress ir milzīgs
Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fedorovs. Foto: Josef Petru

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14.oktobrī, noslēdzās leģendārais “Saaremaa rallijs” Igaunijā, kas šogad svinēja 50 gadu jubileju. Kopumā dalību šim rallijam bija pieteikuši teju 180 braucēji, tajā skaitā ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnām zem latviešu komandas “Sports Racing Technologies” karoga startēja Nikolajs Grjazins ar stūrmani Jaroslavu Fedorovu, kā arī igauņi Rauls Jeets / Andrus Tooms. Abām ekipāžam izdevās uzrādīt lielisku rezultātu un ieņemt attiecīgi otro un trešo vietu, piekāpjoties vien Pasaules rallija čempionāta (WRC) braucējam Otam Tanakam, kurš startēja ar WRC līmeņa tehniku.

Kā ziņo SRT komandas preses dienests, tad N.Grjazins sešos no kopā aizvadītajiem vienpadsmit ātrumposmiem piekāpās vien Pasaules Rallija čempionātā startējošajam igaunim Tanakam, kā rezultātā arī rallija finišs tika sasniegts stabilā otrajā vietā. Kā zināms Nikolajs Grjazins visās sacensībās startē zem Latvijas karoga, jo viņam izsniegta Latvijas Automobiļu federācijas braucēja licence. Taču, neskatoties uz formalitātēm, šobrīd Nikolajs sevi uzskat par īstu rīdzinieku, jo lielāko daļu sava laika pavada Rīgā.


Foto: Raimonds Volonts

''Tā bija traka nedēļas nogale! Visu laiku lija lietus, ceļi ļoti dubļaini un slideni. Šis rallijs bija ļoti vērtīgs manā izaugsmē, jo iemācījos daudz jauna un guvu pieredzi apstākļos, kādos līdz šim nebija nācies startēt. Ja atceramies Liepājas ralliju, tad arī tur laikapstākļi nelutināja un lija lietus, taču Sāremā ceļi ir daudz viltīgāki, tāpēc iemācīties strādāt ar šādām ceļu konfigurācijām šādos apstākļos bija ļoti vērtīgi. Vislielākais gandarījums bija kāpt uz goda pjedestāla uzreiz aiz Pasaules Rallija braucēja Tanaka. Kopumā smags rallijs, un esmu patiešām priecīgs sasniegt finišu,” atzīst Nikolajs Grjazins.

SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis: “Nikolajs pēdējos divos rallijos - “Rally Liepāja” un “Saaremaa Rally” ir parādījis ļoti stabilu sniegumu. Man, kā komandas vadītājam, ir prieks vērot šī braucēja izaugsmi. Ja es salīdzino to, kāds Nikolajs bija pirmajos rallijos un kādu rezultātu viņš ir spējīgs parādīt tagad, tad secinājums ir viens – progress ir milzīgs.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png