profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks triumfē Sāremā rallijā, Jaunzemam trešā vieta klasē

Go4speed 14.10.2017 - 18:03 Tanaks triumfē Sāremā rallijā, Jaunzemam trešā vieta klasē
Foto: Alfonsas Rakauskas

Sāremā salā noslēdzies 50. jubilejas rallijs, kurā ar vairāk nekā trīs minūšu pārsvaru pār Nikolaju Grjazinu triumfējis igauņu WRC zvaigzne Ots Tanaks ar stūrmani Georgu Grosu. Igauņu ekipāža uzvarēja visos 11 rallija ātrumposmos. Diemžēl Mārtiņam Seskam neizdevās attīstīt tik lielu ātrumu, kā cerēts un īstenot mērķi par uzvaru Igaunijas čempionātā. Seska/Mālnieka ekipāža finišēja sestajā vietā EMV6 klasē, savukārt trešo vietu EMV4 klasē izcīnījis Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš.

Pirmo rallija dienu Ots Tanaks noslēdza ar 27,7 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Egonu Kauru. Jau ar dienas pirmo ātrumposmu ekipāža turpināja attālināties no konkurentiem. Diemžēl ar motora defektu otrajā ātrumposmā izstājās otrās pozīcijas īpašnieks Egons Kaurs, tādējādi ļaujot uz otro vietu pakāpties Sīmam Plangi.

Rolands Jaunzems. Foto: Alfonsas Rakauskas

Ceturtajā un piektajā ātrumposmā Plangi izdevās attālināties no Grjazina, un pēc piektā ātrumposma abus šķīra jau 23,9 sekundes. Diemžēl sestajā ātrumposmā Plangi pārsita riepu un zaudēja vairāk nekā piecas minūtes, ļaujot Grjazinam pakāpties jau uz otro pozīciju. Uz trešo vietu pakāpās Rauls Jēts. Pēc septītā ātrumposma Grjazins Tanakam zaudēja jau nepilnas divas minūtes, bet Jēts nepilnas divas ar pusi minūtes.

Atlikušajos četros ātrumposmos pārliecinoši ātrākie bija Tanaks ar Grosu, finišā Grjazinu apsteidzot par 3 minūtēm un 24 sekundēm. Trešajā vietā finišēja Jēts, Tanakam piekāpjoties par nepilnām piecām minūtēm. 

Veiksmīgi ralliju aizvadīja Rolands Jaunzems, kurš EMV4 klasē sasniedza trešo vietu. Dienu Jaunzems sāka kā ceturtais un pirmajā dienas ātrumposmā atkrita uz sesto pozīciju, taču jau sestajā ātrumposmā Jaunzems ieņēma trešo pozīciju, pēc tam, kad vairākas vadošās ekipāžas piedzīvoja izstāšanos un mūsu sportistam izdevās apsteigt Popovu. Diemžēl no cīņas šajā klasē pēc ceturtā ātrumposma izstājās arī Guntis Lielkājis. Pēc septītā ātrumposma ekipāža jau stabili atradās trešajā pozīcijā, kuru izdevās noturēt līdz pat beigām. Pēc piektā ātrumposma ralliju neturpināja vēl viena latviešu ekipāža Edgars Balodis/ Inese Akmentiņa.
Mārtiņš Sesks. Foto: Facebook.com/AutoAkademija

Mārtiņam Seskam diena iesākās ar pēdējo vietu ceturtajā ātrumposmā, dienas gaitā sportista panākumi ātrumposmos bija mainīgi - 8. ātrumposmā izdevās izcīnīt otro vietu, kamēr noslēdzošajā ātrumposmā ekipāža finišēja trešajā pozīcijā. Kopvērtējumā savā klasē Sesks/Mālnieks ierindojās sestajā vietā. Kopumā ekipāža raksturo šo kā vienu no pieredzes bagātākajiem rallijiem karjerā. EMV6 klasē uzvarēja mūsu ekipāžas galvenais konkurents Kens Torns.

Visi rezultāti ir apskatāmi ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png