profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Liepāja' 11. ātrumposma finišā nogāzies helikopters, viens cilvēks gājis bojā

Go4speed 08.10.2017 - 13:37 'Rally Liepāja' 11. ātrumposma finišā nogāzies helikopters, viens cilvēks gājis bojā
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Diemžēl ''Rally Liepāja'' 11. ātrumposma finišā, īsi pirms ātrumposma starta, nogāzies helikopters, kā rezultātā ātrumposms ir apturēts un atcelts. Negadījums notika netālu no Priekules smilšu karjerām pie Gramzdas. Helikopters nogāzies veicot pacelšanos. Aculiecinieki pieļauj, ka helikopters aizķēris vadus.

Papildināts pl. 14:05
Kā portālam "Delfi" apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, tad avārijas rezultātā viens cilvēks gājis bojā, bet vēl trīs ievainoti. "Divi ir ievainoti un atrodas bezsamaņā, bet vēl viens ir ar gūtu traumu," sacīja Bukša.
Notikuma vietā strādā trīs NMPD brigādes.

Papildināts pl. 16:08
Kā oficiālajā preses relīzē ziņo Rally Liepāja mediju sekretārs Jānis Unbedahts, tad SS11 finiša noticis civilā helikoptera negadījums un šis helikopters nav bijis iesaistīts rallija rīkošanā - nedz ar rallija filmēšanu, nedz drošību saistītu darbu veikšanu.

Ņemot vērā, ka ralliju apkalpojošie glābšanas dienesta darbinieki un mediķi bija vistuvāk negadījuma vietai, tie nekavējoties tika nosūtīti veikt pirmos nepieciešamos glābšanas darbus un sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Šobrīd negadījuma vietā jau ieradušies Valsts glābšanas un drošības dienesti, kas pārņēmuši visus glābšanas darbus.

Papildināts pl. 20:35
LTV Panorāma ziņo, ka helikopterā lidoja četri vīrieši. Avārijas rezultātā bojā gājis Polijas pilsonis. Citu divu cilvēku stāvoklis esot ļoti smags un viņi nav pie samaņas, bet vēl vienam vīrietim esot kājas trauma. Šis helikopters piedāvāja skatītājiem ralliju vērot no gaisa, ko arī trīs vīrieši darīja. Tiek ziņots, ka, visticamāk, pilota neuzmanības dēļ vai cilvēciska kļūda bija iemesls tam, ka helikopters nokrita. Brīdī, kad helikopters cēlies augšā, pretī spīdēja saule, kā rezultātā viņš varēja nepamanīt elektrības vadus. Tāpat tiek ziņots, ka elektrības stabi bija paslēpušies aiz kokiem. To apliecina gan skatītāji, gan avārijas eksperti.

Helikoptera neveiksmīgā pacelšanās:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png