profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc skatītāju rīcības Rally Elektrenai Lietuvas Rallija komiteja sadabībā ar policiju uzsāk apstākļu izmeklēšanu

Go4speed 18.09.2017 - 13:02 Pēc skatītāju rīcības Rally Elektrenai Lietuvas Rallija komiteja sadabībā ar policiju uzsāk apstākļu izmeklēšanu
Ekrānšāviņš no video

Jau ziņojām par Jāņa Vorobjova/Ivo Pūķa piedzīvoto nepatīkamo atgadījumu Lietuvas rallija čempionāta 5. posmā "DHL Rally Elektrenai", kas notika 8. un 9. septembrī. Latviešu ekipāžai atrodoties rallija vadībā, 6. un 8. ātrumposmā uz trases bija novietoti akmeņi un koku fragmenti.

Kā noskaidrojās vēlāk, tad neviena no "nulles" ekipāžām, ne arī citas priekšā braucošās ekipāžas šādus šķēršļus uz trases nebija redzējušas, liekot secināt, ka akmeņi un koki uz trases tikuši novietoti tīšām tieši pirms Vorobjova ekipāžas.

"Problēma ir daudz dziļāka par dažu idiotu centieniem sarīkot piedzīvojumu. Rallija drošība kļūst par neiespējamo misiju, jo rallija organizatoram ir jāspēj nodrošināt pietiekoši daudz apsargu, lai spētu kontrolēt situāciju ātrumposmos, un tas nav finansiāli iepspējams. Šobrīd tik kompaktā rallijā kā Elektrenai strādā 40 šajā jomā kompetenti apsargi, bet būtu vajadzīgi vismaz trīs reizes vairāk. Ja nebūs iespējams atrisināt drošības jautājumu ātrumposmos, tad apsveru iespēju nākošgad ralliju vairs neorganizēt," Lietuvas TV raidījumā "Farai" atzina rallija organizators Ramūnas Čapkauskas.

Kā savā Facebook vietnē ziņo Lietuvas autosporta federācija, tad šādi apstākļi ir radījuši dzīvības un veselības apdraudējumu gan ekipāžai, gan skatītājiem, un nav pieļaujami. Līdz ar to LASF Rallija komiteja, sadarbībojoties ar rallija organizatoriem un dalībniekiem, ir nolēmusi apkopot visu pieejamo informāciju par šo gadījumu un noskaidrotu iespējamos vainīgos. Visi pieejamie video materiāli no citu sportistu automašīnām, kā arī aculieciniekiem ir jau nodoti tiesībsargājošajām institūcijām.

Kā ziņo Delfi.lt, tad jau dažas dienas pēc rallija norises šis huligānisma precedents (pēc Lietuvas Kriminālkodeksa 22. panta "Par uzbrukumu, lai veiktu noziedzīgu aktu") tika nodots izmeklēšanai policijā.

Lietuvas autosporta federācijas prezidents Romas Austinskas personīgi ir apsolījis 500 Eur atlīdzību par noderīgu informāciju, kas palīdzētu notvert ļaundarus. Ja arī kādam latviešu līdzjutējam vai dalībniekam ir noderīga informācija par šo atgadījumu, tad lūgums to nosūtīt to uz e-pastu rk@lasf.lt.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png