profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vaidotas Žala pēc iespaidīgā lēciena: Ja man vajadzētu atkārtot, būtu grūti izdarīt (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 07.08.2017 - 18:51 Vaidotas Žala pēc iespaidīgā lēciena: Ja man vajadzētu atkārtot, būtu grūti izdarīt (VIDEO)
Vaidotas Žalas lidojums. Foto: romasfoto

Sestdien ar Jāņa Vorobjova/Ivo Pūķa uzvaru noslēdzās "Samsonas Rally Rokiškis" rallijs. Ceturto vietu izcīnīja lietuvieša Vaidota Žalas ekipāža, kura kādā no posmiem tramplīnā pamanījās veikt iespaidīgu lēcienu, par kuru tagad runā daudzi.

Portāls Go4speed sazinājās ar lietuviešu braucēju, lai uzzinātu, kas īsti notika tajā līkumā. Telefonsarunas laikā Žala ar smaidu atcerējās šo līkumu, piebilstot, ka tā esot bijusi kļūda, kas beidzās labi.

Vaidotas, pastāsti, lūdzu, kas īsti notika tajā tramplīnā?
Ja godīgi, tad tajā vietā par vēlu sāku bremzēt. Pirms tam bija lēciens, pēc kura sekoja 100 metru taisne un tramplīns pāri līkumam. Pirmajā tramplīnā sanāca aizlēkt pa tālu, jo bija liels ātrums, tāpēc nākamais līkums pienāca par ātru un es nepaspēju laicīgi sabremzēties. Nekas cits neatlika kā pirms paša līkuma samest stūri un gaidīt, kas notiks tālāk (smejas).


Foto: Justas Leleckas

Izskatījās iespaidīgs lēciens.
No mašīnas salona neizskatījās tik traki, bet, kad apskatījos video, kā patiesībā izskatījās, tad ir traki (smejas).

Viens lēciens un tu esi vēl atpazīstamāks Lietuvā un Latvijā.
(Veselīgi smiekli). Jā, jā tā izskatās. Bet tā nav lieta, ko var izplānot. Ja man tas būtu jāatkārto, to būtu grūti izdarīt.

Kas darījās tavā galvā, kad ielēci tajā līkumā?
Pirmajā brīdī domāju, ka sānslīde ir par lielu un mēs varam ielidot pļavā. Beigās sanāca piezemēties uz ceļa, taču, ja būtu vēl pāris centimetri un aizmugurējais ritenis izslīdētu ārpus ceļa vēl vairāk, tad tas vairs nebūtu labi un būtu lielas ziepes. Jāsaka, ka mums paveicās. Dažreiz rallijā, lai noturētos uz ceļa, vajag veiksmi, un šoreiz veiksme bija mūsu pusē.


Foto: Nikodema Photography

Kā kopumā patika rallijs?
Rallijs kopumā patika labi. Ceļi bija ātri un vietām ar lieliem un nepārredzamiem tramplīniem. Vidējais ātrums bija liels, bet man tas sagādāja baudu. Ja brauktu ar 2WD auto, tad noteikti man tas lielu baudu nesagādātu, jo ātrums tām mašīnām būtu par lielu. Bet ar 4WD auto šis rallijs sagādāja lielu baudu. Tādam ir jābūt rallijam – ar lieliem ātrumiem un tramplīniem.



Skats no mašīnas salona:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png