profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Nākamgad plānojam startēt Anglijas un WRC2 čempionātos

Mārtiņš Jankovskis 24.07.2017 - 23:23 Rovanpera: Nākamgad plānojam startēt Anglijas un WRC2 čempionātos
Kalle Rovanpera. Foto: Zane Lielkāja, www.zanefoto.lv

Rallijs Latvija noslēdzās ar pārliecinošu Kalles Rovanperas uzvaru, kurš vēl vairāk ir nostiprinājies čempionāta vadībā. Kā pēc finiša portālam Go4speed pastāstīja rallija uzvarētājs, tad ar rezultātu viņš ir ļoti apmierināts. ''Rallijs aizritēja labi, jo kļūdas nepieļāvām un braucām ātri un stabili. Tukuma ātrumposmi bija daudz viltīgāki par pirmās dienas grants posmiem, kur visu laiku bija jābrauc ar pilnu gāzi. Pilsētas posms Ķemeros bija šaurs un viltīgs, kas sportistiem varbūt mazāk patika, bet skatītājiem – vairāk. Biķerniekos, kā ik katru reizi, bija liela jautrība,'' stāsta Kalle Rovanpera.

Pēdējā laikā forumos un dažādos citos medijos klīst runas, ka Kallem nākamgad ir diezgan piesātināta rallija programma. Uz jautājumu, vai Kalli nākamgad redzēsim arī Latvijas rallijos, somu sportists sacīja, ka šobrīd viņš uz to atbildēt nevar, jo viņam esot citi plāni.


Foto: RallyPhotos Finland

''Nākamgad plānojam startēt Anglijas rallija čempionātā un WRC2 ieskaitē. Šobrīd gan nevaru pateikt, ar kādu auto brauksim, bet iespējas ir vairākas,'' tā Rovanpera. Līdz ar to šobrīd izskatās, ka Kalli, visticamāk, Latvijas rallija čempionātā redzēsim vēl Liepājā, bet pēc tam sportists spers nākamo soli, lai tuvinātos WRC čempionātam. Sarunas nobeigumā Kalle, kurš šogad 16 gadu vecumā mēģinās iegūt vadītāja apliecību (Ja viņš iegūs šo apliecību, tikai tad viņš varēs startēt Anglijā un WRC) atzina, ka viņš ar R5 auto debitēs šī gada Velsas WRC posmā.


Foto: MV Foto

Otro vietu izcīnīja Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuriem šis rallijs iesākās ar tehniskām problēmām. ''Diemžēl otrās dienas rīts iesākās ar tām pašām tehniskām problēmām, kas bija pirmās dienas ātrumposmos. Diemžēl vienā garā taisnē bijām spiesti pat pārstartēt mašīnu, lai varētu turpināt ralliju. Bet kopumā, ņemot vērā sākotnējās problēmas ar tehniku, esam priecīgi, ka varējām startēt. Otrā vieta ir labs sasniegums,'' tā Ivo Pūķis, kurš atzina, ka LRČ posmu Igaunijā viņi izlaidīs, jo dosies uz Samsonas ralliju Lietuvā.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. ''Kopumā rallijs bija labs. Ja mums nebūtu tā kļūda pirmajā dienā, tas tāpat kopvērtējumā neko nemainītu, jo Jānis bija ļoti ātrs. Lai cīnītos ar viņu, ir vienkārši jābrauc ātrāk. Patika otrās dienas Tukuma ātrumposmi, kas bija viltīgi un interesanti. Arī Biķernieki patika, jo ir jautri. Vienīgi nedaudz nepatika tie garie pārbraucieni, bet kopumā esam apmierināti,'' saka Jānis Berķis.


Foto: MV Foto

Lielisks rallijs ar pilnpiedziņas auto padevās Reinim Nitišam, kurš kopā ar Māri Neikšānu izcīnīja piekto vietu absolūti un pirmo N4 klasē. ''Rallijs izdevās ļoti labs, bet tagad jūtu tādu sagurumu. It īpaši pēc tiem diviem 20 kilometrus garajiem posmiem bija grūti. Bet tas man bija labs treniņš. Varbūt privāti sev kā sportists attīstībai gribēju vairāk grants posmus, bet uzskatu, ka visiem ir jāmācās braukt arī pa asfaltu. Man izdevās uzrādīt labu ātrumu gan uz asfalta, gan grants, kas beigās deva piekto vietu absolūti un pirmo klasē,'' noguris, bet priecīgi saka Reinis Nitišs.


Foto: MV Foto

Uz jautāju, vai Reini drīzumā redzēsim vēl kādās rallija sacensībās, sportists ar viltīgu smaidu saka: ''Protams, es izbaudīju šo posmu, bet, vai braukšu vēl kādā rallijā, viss atkarīgs no finansēm. Ja būs iespēja un, ja izdosies piesaistīt sponsorus, noteikti braukšu. Zinu, ka Liepājas ERČ posmā man kā reiz ir brīvs laiks,” smejot nobeidz Reinis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png