profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zigurds Kalniņš: Piedzīvoju otro dzimšanas dienu un guvu mācību visam mūžam

Mārtiņš Jankovskis 12.04.2017 - 00:37 Zigurds Kalniņš: Piedzīvoju otro dzimšanas dienu un guvu mācību visam mūžam
Zigurds Kalniņš. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

Sāremā rallijs ir viens no skaistākajiem rallijiem Baltijā, ko iecienījuši daudzi rallija braucēji. Arī Zigurdam Kalniņam šis ir viens no mīļākajiem rallijiem. Ja ir iespēja, Zigurds noteikti mēģina startēt šajā rallijā. Arī 2016.gadā Zigurds bija pieteicies šim rallijam, taču diemžēl šoreiz ceļš neveda uz Sāremā salu, bet gan uz slimnīcu...

Mēs katrs kādreiz pieļaujam kļūdas. Daži par tām pasmejas, daži par tām runā, bet citi noklusē. Zigurds ir no tiem cilvēkiem, kurš nevairās padalīties ar to, ko viņš piedzīvoja un kam izgāja cauri. Ar šo stāstu Kalniņš grib, lai katrs aizdomājas un izdara pareizos secinājumus. Lūk, ko portālam Go4speed pastāstīja Zigurds, kuram tagad 4.oktobris ir otrā dzimšanas diena.

''Sāremā rallijs ir ļoti baudāms rallijs – skaista daba, rudens, interesanti ātrumposmi. Arī bērniem dzimšanas diena iekrīt šajā laikā, tāpēc brauksim kopā ar visu ģimeni baudīt šo ralliju'' Zigurd, tie bija tavi vārdi 2015.gada izskaņā.
Jā, atceros. Arī 2016.gadā biju plānojis ar ģimeni doties uz šo skaisto salu, bet diemžēl nesanāca.

Pastāsti, lūdzu, kas notika pagājušā gada 4.oktobra vakarā?
Trešdienas vakarā nolēmu izbraukt ar sporta auto, lai pārbaudītu gaismas un amortizatorus, ko man iedeva Martinas Samsonas stūrmanis Mindaugas Varža. 2015.gadā savā klasē bijām ceturtie, bet 2016.gadā mērķējām uz trijnieku, tāpēc arī gatavojāmies atbilstoši. Taču diemžēl tikām tikai līdz sagatavošanās darbiem.


Foto: Edgars Leonovs, motorsunsports.lv

Tavs testa brauciens beidzās ar smagu avāriju.
Aizbraucu uz Jaunpiebalgu, kur ir mani mehāniķi. Salikām gaismas, amortizatorus, un es devos to visu pārbaudīt. Viņi palika mani gaidīt. Pagāja 20 minūtes, taču manis nebija. Viņi zvana, bet saprot, ka gan jau esmu sportiniekā un neko nedzirdu. Pēc laika viņi tomēr nolēma braukt mani meklēt. Cepuri nost, ka viņi noreaģēja. Braucot pa ceļu, viņi pļavā atrada gan auto, gan mani, guļot zemē.

Vai tu atceries, kā notika šī avārija?
Viss, ko atceros no šī negadījuma, bija tas, ka nofilmēju jaunās gaismas, noliku telefonu un aizbraucu. Šis brauciens beidzies tā, ka auto pateica, ka ar mani vairs nebrauks (smaida).

Un, kas notika tālāk?
Ja godīgi, tad nezinu, kas notika. Pieļauju, ka tajā vietā, kur līkums bija nekāds - labā nullīte, varēja būt kāds meža zvērs vai kāds gāja pa ceļu. Pamodos slimnīcā, kur nogulēju nedēļu, taču neko baigi neatceros. Atmiņa sāka nākt atpakaļ, kad biju mājās.

Cik dzirdēju, tad avārijas rezultātā tu tiki izsviests no automašīnas...
Jā, pēc avārijas mani izmeta ārā no mašīnas, jo es nebiju piesprādzējies... Auto uzmeta divarpus kūleņus. Par laimi, viss beidzās veiksmīgi, jo varēja tas beigties daudz bēdīgāk.

Sanāk, esi piedzīvojis savu otro dzimšanas dienu.
Jā, 4. oktobris tagad ir mana otrā dzimšanas diena

Sapratu, ka guvi gūžas traumu
Jā, gūžas kauls bija ieplīsis, kā arī saites sastieptas un bija vēl dažādi sasitumi.

Un kā tu jūties šobrīd?
Par laimi, šobrīd jūtos labi, par ko man jāsaka paldies dakteriem, kuri labi mani saskrūvēja un veica labu rebildu (smejas).


Foto: Edgars Leonovs, motorsunsports.lv

Mašīnai tas bija pēdējais brauciens?
Jā, auto tika salocītas trīs dugas, un arī pašam drošības karkass bija sašķobījies (smejas). Taču pateikšu tev godīgi – es nevienā brīdī neesmu to pārdzīvojis, jo dzelži ir dzelži. Paldies Dievam, ka man viss ir kārtība.

Tagad esi guvis mācību visai dzīvei.
Jā, esmu guvis mācību visai dzīvei. Vienmēr sprādzējos un zinu, ka tas ir jādara, bet redz, vienu reizi nolēmu ātri izbraukt nepiesprādzējoties. Taču pats vainīgs. Mācība ir gūta pamatīga. Gribu, lai arī citi, izlasot šo stāstu, aizdomājas un ir atbildīgāki pret sevi un sev apkārtējiem.

No kļūdām ir jāmācās.
Tieši tā! Kad tu ar to nesaskaries, tad domā, ka tev jau nekad tā nebūs, taču dažreiz dzīvē izspēlē arī šādu joku, kas notiek tieši ar tevi. Tagad zinu, kad braukšu pie omas pēc piena, tad arī sprādzēšos (smejas).

Un pēc tā visa tu joprojām gribi startēt rallijā?
Jā. Ir jāiegādājas cita mašīnas virsbūve, jāieliek drošības karkass un jāpārliek detaļas. Tāds ir plāns, kuru ceru lēnām arī īstenot. Idejas ir daudz. Gribu vēl uzbūvēt kādu BMW, jo ralliju tik ātri vēl negribu pamest. Nav jau tā, ka man nesanāk (smejas). Agri vai vēlu, bet es atgriezīšos. Rallijs bez manis nekur nepaliks. Strādāsim, lai būtu atpakaļ.

Un ko saka tava komanda?
Jāsaka Paldies komandai un stūrmanim Renāram Salakam, kuri ir iekarsuši un grib, lai es pēc iespējas ātrāk atgriežos. Jāatzīmē, ka pēc 2016.gada sezonas gribēju pārdot auto, bet laikam nevajadzēja gribēt (smejas).

Paldies Tev, Zigurd, par šo sarunu. Lai tev veselība un tiekamies vai nu pie trases vai kaut kad trasē.
Paldies arī Tev. Varbūt jau šogad tiksimies trasē, jo ir plāns varbūt nobraukt kādu minirallija posmu. Tīri jautrībai, jo jūtu, ka drīz kaulos būs stīvums (smejas).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png