profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

R.Jaunzems: Man piešķīra gada diskvalifikāciju ar vienu nosacījumu

Go4speed 23.03.2017 - 20:43 R.Jaunzems: Man piešķīra gada diskvalifikāciju ar vienu nosacījumu
Foto: Ekrānšāviņš no raidījuma "ZeKurbulis"

Jau esam informējuši par konfliktu, kas pēc rallija "Sarma" norises uzvirmoja starp rallija braucēju Rolandu Jaunzemu un Latvijas automobiļu federāciju (LAF). 23. marta raidījumā "ZeKurbulis" publiski satikās abas puses, lai komentētu radušos situāciju.

Atgādināsim, ka sākotnēji LAF sportistu vēlējās sodīt ar nosacītu diskvalifikāciju uz pus gadu par nesportisku un neētisku rīcību starp sacensību periodā. Konfliktam vēršoties plašumā, 7. martā tika sasaukta LAF ārkārtas prezidija sēde.

Pēc 7. martā notikušās sēdes tika ieteikts sodīt Rolandu Jaunzemu ar gada diskvalifikāciju. LAF uzskatīja, ka ir pārkāpts sporta kodeksa 10.1.3 punkts, kas tiek pamatots uz Jaunzema un viņa pārstāvja E.Džeriņa darbībām nepatiesu ziņu izplatīšanā, sabiedrības maldināšanā, LAF amatpersonu cieņas un goda aizskaršanā, LAF amatpersonas apsūdzību kriminālā noziegumā, neslavas celšanā LAF biedrībai.

Kā 23. marta raidījumā "ZeKurbulis" apstiprināja R.Jaunzems, tad 21. martā notikušajā prezidija sēdē tika nolemts viņam piešķirt viena gada diskvalifikāciju, bet ar vienu noteikumu - publiska atvainošanās LAF lēmumu var mainīt.

''Pēc pēdējās sēdes man piešķīra viena gada diskvalifikāciju, bet ar vienu vienošanos, kuru centīšos arī izpildīt. Ceru, ka drīz būs nākamā prezidija sapulce, kur varbūt šis lēmums tiks mainīts. Būtu grūti tagad sēdēt malā, ja ir atrasts finansējums, stūrmanis u.t.t. Esmu gatavs piekāpties un nolikt savu ego malā,'' raidījumam atzina Rolands Jaunzems. ''No šīs dienas oficiāli varu pateikt, ka es no sava aizstāvja esmu šķīries, par ko esmu informējis arī LAF.''

Raidījuma turpinājumā gan R.Jaunzems, gan LAF pārstāvis Reinis Pozņaks izklāstīja katrs savu viedokli un redzējumu par notikušo sacensību laikā. Jaunzems ieteica jaunajiem sportistiem rūpīgāk iepazīties ar sporta kodeksiem un nebūt pārāk emocionāliem. Tāpat sarunas gaitā Rolands Jauznems pildīja solījumu un publiski atvainojās gan Reinim Pozņakam, gan Jānim Krastiņam, kā arī tiesnešiem un rallija komisijas locekļiem.

Kā portālam Go4speed apstiprināja LAF ģenerālsekretāre Linda Medne, tad gala lēmums Rolanda Jaunzema lietā, visticamāk, tiks paziņots nākamnedēļ.

23. marta raidījuma "ZeKurbulis" ieraksts:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png