profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Neiksans Rally Sport' atklāj sezonas plānus un dodas iekarot Eiropu

Mārtiņš Jankovskis 22.03.2017 - 19:23 'Neiksans Rally Sport' atklāj sezonas plānus un dodas iekarot Eiropu
Foto: Zane Lielkāja

Ziemas autosporta sezona ir beigusies, un pavisam drīz startēs vasaras sezona, kas, kā jau katru gadu, solās būt notikumiem bagāta. Pavisam noteikti saspringta, taču aizraujoša sezona šogad solās būt Māra Neikšāna ''Neiksans Rally Sport'' komandai, kuru šogad redzēsim startējot ne tikai Baltijā un Krievijā, bet arī Eiropā.

Sarunā ar portālu Go4speed Māris atklāj šīs sezonas plānus. Uzreiz jāsaka, ka šis gads ''Neiksans Rally Sport'' komandai solās būt vēl saspringtāks, taču Māris atzīst, ka viņš un viņa komanda tam ir gatavi!


Foto: Zane Lielkāja

"Esmu priecīgs apstiprināt, ka ''Neiksans Rally Sport'' komanda šogad startēs Eiropas rallija čempionātā (ERČ), kur pirmais posms jau paredzēts Azoru salās. Šogad četros vai piecos ERČ rallijos (puse būs asfalta ralliji) ar “Peugeot 208 R2” brauks krievu sportists Artūrs Muradjans, kurš bez startiem Eiropā brauks arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmus. Šajā sezonā viņam esam uzbūvējuši jaunu automašīnu, kuru gan pilotam, gan komandai vēl ir jāapgūst. Ņemot vērā, ka šī mums kopā ar Artūru ir pirmā sezona, tad mērķis šosezon ir sastrādāties un vairāk uzmanības veltīt treniņprocesam. Arī pats treniņos cenšos izbraukt kopā ar Artūru, lai dotu viņam savus padomus un redzējumu, lai viņš varētu palielināt ātrumu un uzlabot stabilitāti. Līdz ar to ''Neiksans Rally Sport'' un Artūra mērķis šogad ERČ čempionātā ir uzlabot sportisko sniegumu un iegūt pieredzi Eiropas trasēs,” iesāk Māris Neikšāns. "Tāpat šosezon bez rallija programmas turpināšu strādāt un apmācīt rallijreida braucējus, kur galvenais mērķis ir labi sagatavoties Dakaras rallijreida sacensībām."


Foto: No komandas personīgā arhīva

''Mūsu komandā ir arī ''Ford Fiesta R5'' mašīna, kuru turpinām apgūt. Šobrīd šis auto ir izjaukts, jo veicam nepieciešamos rebildus un mehāniķi iepazīst tehniku, lai sacensību laikā būtu iespēja veikt nepieciešamo servisu pēc iespējas īsākā laikā. Jānis Berķis ar šo auto plāno startēt visos LRČ posmos, taču paralēli mēs auto arī izīrēsim uz ERČ un WRC rallijiem. Pirmās sacīkstes šim R5 auto būs jau aprīlī ''Rally Masters Show'' Maskavā, kur ar to brauks krievu sportists.''

“Bez šīm divām ekipāžām LRČ ar ''Mitsubishi EVO'' automašīnām turpinās braukt vācu ekipāža Lazars Kans un krievu ekipāža Aleksandrs Mihailovs. Tāpat ar mums strādās un treniņus aizvadīs arī citi braucēji, kuri, iespējams, arī izies uz starta kādā LRČ posmā,” turpina Neikšāns.

Pagājušajā gadā ''Neiksans Rally Sport'' komanda piekrita jaunam izaicinājumam – driftam, kurā komanda sevi pierādīja no labākās puses. Māris atzīst, ka arī šogad viņa komanda būs redzama Krievijas drifta čempionātā.


Foto: No komandas personīgā arhīva

''Arī šogad mēs turpināsim drifta programmu, kur ar krievu sportisti Jekaterinu Sedihu (Ekaterinu Sedih) turpināsim startēt Russian Drift Series (RDS). Esam stipri uzlabojuši tehniku, sacīkšu automašīnai ir cits turbo motors, tā ir atvieglināta par aptuveni 200 kilogramiem, ir izmainīta stūres sistēma, kā arī veikti citi uzlabojumi. Arī treniņu auto esam uzlabojuši, tāpēc ceram, ka šosezon būsim vēl konkurētspējīgāki, lai arī jau pagājušā gada izskaņā bijām starp līderiem, kur pat pēdējo RDS posmu mēs uzvarējām,” nobeidz Māris, kurš piebilda, ka darāmā daudz, taču galvenais uzsvars komandā tiek likts uz pakalpojumu kvalitāti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png