profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jocius ar Lukjaņuka auto Montekarlo rallijā gatavs lielajam izaicinājumam (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 17.01.2017 - 06:59 Jocius ar Lukjaņuka auto Montekarlo rallijā gatavs lielajam izaicinājumam (FOTO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Montekarlo WRC rallijā, kas sāksies ceturtdien, uz starta izies lietuvietis Deividas Jocius, kuram tā būs debija šajā rallijā, bet savā līdzšinējā karjerā šis Jociusam būs otrais starts WRC (debija tika piedzīvota 2008.gadā Velsas WRC rallijā, kur kopā ar Mindaugu Varžu tika izcīnīta 35.vieta).

Jocius startēs RC2 klasē, kurā dalību apstiprinājušas 26 ekipāžas. Ja 25 ekipāžas brauks ar R5, tad lietuvietis Deividas Jocius būs vienīgais, kurš šajā rallijā startēs ar ''Mitsubishi Lancer Evo X''.

Pirms došanās uz šo ralliju portāls Go4speed aprunājās ar sportistu, kurš atklāja, kāpēc nolēma startēt šajā rallijā, kādi ir viņa mērķi gaidāmajā posmā un cik apmēram varētu izmaksāt šis rallijs, kas skaitās viens no dārgākajiem WRC posmiem.


https://www.98.lt/

Jocius, kad un kāpēc Tu nolēmi startēt šajā leģendārajā rallijā?
Tas ir ilgi plānots projekts. Šo sacīksti klātienē raugos jau pēdējos astoņus gadus. Ņemot vērā, ka pagājušā rallija sezona mums beidzās bez lieliem zaudējumiem, es ar savu stūrmani nolēmu piedalīties šajā daudz izaicinošākajā projektā. Tas būs liels piedzīvojums.

Ar kādu auto brauksi?
Ņemot vērā, kas tas ir mūsu pirmais Montekarlo rallijs, mēs nolēmām braukt ar N4 grupas auto. Mēs meklējām augstākā līmeņa auto, tāpēc uzskatām, ka ERČ vicečempiona Alekseja Lukjaņuka ''Mitsubishi Evo X'' ir laba izvēle.


Jocius ar stūrmani. Foto: No sportista personīgā arhīva

Ko jūs zināt par šo ralliju?
Šis rallijs man ir tuvs, jo mana mamma dzīvo te blakus. Esmu vairākas reizes izmēģinājis šos ātrumposmus. Protams, ne ar sporta auto, bet šis reģions man ir labi zināms. Paralēli tam es runāju franciski, kas man ļauj komunicēt šeit vieglāk.

Kā tu gatavojies šim rallijam?
Esam aizvadījuši vairākus testus ar šīm īpašajām ziemas riepām, ar kurām būs jābrauc Montekarlo rallijā. Būs ļoti interesanti pavērot, kā tās riepas uzvedīsies trasē.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kāds ir tavs mērķis gaidāmajā rallijā?
Pirmais un galvenais mērķis ir sasniegt finišu. Tas būtu skaists stāsts. Jebkurā gadījumā mēs jau pirmajā dienā redzēsim, vai mums ir iespēja cīnīties un darīt to, ko mēs zinām vislabāk.

Tas nav noslēpums, ka šis rallijs ir ļoti dārgs. Vai tu varētu, lūdzu, atklāt, cik liels nepieciešams budžets šim rallijam?
Šis rallijs ir unikāls ar savām riepām, kas arī sadārdzina šo ralliju. Standarts, lai piedalītos šajā posmā, ir nepieciešami vismaz 70 000 eiro, bet, cik būs patiesībā, to varēs pateikt tikai pēc rallija.

Kādi ir vēl tavi šīs sezonas plāni?
Plānojam nobraukt dažus WRC posmus, Lietuvas rallija čempionātu un dažus posmus Latvijā, kur pirmo reizi brauksim Talsos. Un tad, protams, startēsim ilgi gaidītajās autošosejas sacensībās ar ''Aquila CR1''.


Trase. Foto: No sportista personīgā arhīva

Ko jums novēlēt pirms Montekarlo rallija starta?
Mums vajag jūsu atbalstu, lai jūs latviešiem stāstiet un rakstiet par mums.

Kā liecina jaunākā informācija, tad ekipāža veiksmīgi ir izgājusi administratīvās pārbaudes un jau uzsākusi trases pierakstīšanu. ''Ceļi ir ļoti viltīgi. Daži ātrumposmi spēj sadalīties līdz nepazīšanai – brīžiem ir tīrs un sauss asfalts, bet pēc pāris simts metriem viss ceļš jau ir klāts ar ledu. Taču garastāvoklis ir labs un ceram uz to labāko,'' tā Jocius.

Testi pirms rallija:


Jocius gatavojas Montekarlo rallijam:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png