profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tiek prezentēta jauna rallija komanda (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 25.01.2012 - 16:56 Tiek prezentēta jauna rallija komanda (FOTO)
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Šodien, trešdien, oficiāli tika prezentēta jaunā ''Okartes Autosporta Akadēmijas rallija komanda'', kuras sastāvā brauks Mārcis Ķenavs, Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis.

Preses konferencē piedalījās gan sportisti un viņu stūrmaņi, gan arī vairākas amatpersonas. Vispirms par Latvijas rallija čempionāta (LRČ) jaunumiem pastāstīja LAF rallija komisijas priekšsēdētājs Jānis Krastiņš, kurš pauda gandarījumu par to, ka šogad LRČ solās būt īpaši spēcīgs, jo uz starta bez mūsu braucējiem plānojot iziet gan vadošie igauņu, gan arī lietuviešu braucēji, kas cīņas trasēs padarīs vēl sīvākas.

Tāpat Jānis zināja teikt, ka, sekojot līdzi pasaules rallija piemēram, šogad LRČ posmos notiks ''Power Stage'' ātrumposms (pēdējais rallija posms), kuru tiešraidē mēģinās pārraidīt internetā vai arī kādā no televīzijas kanāliem. Tāpat LRČ tiks translēts Motors TV un vienā Krievijas kanālā.


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pēc oficiālajām uzrunām priekšā tika stādīta jaunā komanda. "Šī būs mana nopietnākā sezona līdzšinējā karjerā,'' iesāk Mārcis Ķenavs. ''Pirmie starti būs grūti, jo būs daudz nezināmā, bet, pateicoties ekspertu palīdzībai, viņi man palīdzējuši sagatavoties šai sezonai. Ar jauno stūrmani esam kopā pavadījuši daudz laika, tāpēc visam jābūt kārtībā.''

''Satraukums ir liels, taču paldies komandai, kas mums palīdzēja nokārtot iespēju Alūksnes rallijā braukt par nulles ekipāžu, kas mums ļāva saprast, ar ko jārēķinās rallija apstākļos. Pārbaudījām to, ko esam mēģinājuši treniņos, un viss strādāja. Daudz jāmācās, taču darīsim visu iespējamo, lai būtu labākie,'' stāsta Kārlis Nebars.

''Mašīna ir kā spēļmantiņa - dara visu, ko tu gribi,'' iesāk Ralfs Sirmacis. ''Šobrīd nevar teikt, ka jūtos droši un ka varētu būt ātrākais, taču cīnīsimies. Mans mērķis šogad ir kļūt par R2 klases čempionu, bet lielie mērķi ir vēl lielāki - braukt pasaules rallija čempionātā, uz ko arī tieksimies.''

Rīt visas trīs ''Okartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas'' ekipāžas aizvadīs treniņus, bet pēc tam tās dosies uz Lietuvu.

LRČ kalendārs 2012. gadā:

1.
„Hals Winter rally"
Lietuva
27.-28. janvāris
2.
Sarma
Gulbene
11.-12. februāris
3.
Talsi
Talsi
12.-13. maijs
4.
Madona
Madona
08.-09. jūnijs
5.
Estonia
Otepe
20.-21. jūlijs
6.
Kurzeme
Liepāja
24.-25. augusts
7.
Latvija
Nav zināms
29.-30. septembris
(rez. 6. -7. okt.)
 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png