profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunais angļu sportists savā karjeras otrajā rallijā izcīna uzvaru rallijsprintā 'Latvija'

Go4speed 27.10.2016 - 18:47 Jaunais angļu sportists savā karjeras otrajā rallijā izcīna uzvaru rallijsprintā 'Latvija'
Reinis Nitišs un Rori Markuss Bels. Foto: Raimonds Volonts

Rallijsprintā Latvija 2WD Open klasē uzvaru svinēja jaunais angļu pilots Rori Markuss Bels (Ruairi Marcus Bell), kuram šis bija tikai otrais rallijs Latvijā un otrais nopietnais rallijs karjerā. Pateicoties šai uzvarai, Bels, kurš startē “Baltic Motorsport Promotion” (BMP) komandā, arī sezonas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu 2WD Open klasē.

Ja iepriekšējā posmā 16 gadus vecais Bels bija ātrākais no divām finišu sasniegušām ekipāžām, tad rallijā Latvija konkurence jau bija daudz nopietnāka, jo uz starta izgāja septiņas ekipāžas.

''Šajā rallijā Bels nebrauca uz savu iespēju robežas,” atzīst BMP komandas vadītājs Mārtiņš Dzenītis. ''Tas tādēļ, ka jebkuram jaunajam braucējam, kurš sāk savas rallija gaitas Latvijā, no Latvijas Automobiļu federācijas ir uzstādījums – pirmie divi rallijsprinti obligāti ir jāfinišē, un tikai tad iespējams tikt pie lielā rallija licences.”

''Ja pirmajā rallijsprintā – “Viekšniai” Lietuvā – viņš tiešām brauca ļoti lēni un uzvara vairāk bija kā sagadīšanās, tad šoreiz rallijsprintā Latvija viņam uzdevums bija pabraukt ātrāk, jo mēs bijām auto sagatavojuši ar šosejas regulējumiem tieši piemērotiem Biķernieku trasei.”


Foto: Baltic Motorsport Promotion

''Žēl, ka izstājās Emīls Blūms, kurš šajā klasē bija galvastiesu pārāks, taču prieks, ka Bela rezultāti ar katru posmu progresēja, lai arī viņam nav lielas autosporta pieredzes. Te es komandas un savā vārdā gribu teikt lielu paldies stūrmanim Edgaram Svencim. Viņš jaunajam pilotam ne tikai angliski lasa stenogrammu, bet arī palīdz iejusties rallija vidē, ir ļoti atraktīvs un atsaucīgs, kā arī sacensību laikā “piekoriģē tempu”. Tāpat gribu teikt paldies otram mūsu komandas pilotam igaunim Rolandam Pomam, kurš palīdzēja Belam sastādīt stenogrammu, kā arī svētdien kopā aizvadīja stenogrammas treniņus.”
Jāatzīmē, ka rallijsprintā “Latvija” pirms pēdējā ātrumposma līderis bija Uldis Lepiksons, kuram Bels zaudēja desmit sekundes, taču pēdējā ātrumposmā angļu pilots Lepiksonu apsteidza par 13 sekundēm un izrāva uzvaru. „Pateicoties šiem diviem finišiem, Bels tagad var pretendēt uz rallija licenci, taču vēl viņam rallija komisijā nākamgad ir jānokārto teorētiskais eksāmens,” turpina Dzenītis.

Kā atzina Mārtiņš, tad nākamgad Belam ir plāns braukt LRČ čempionātā. Tomēr puisis ir ļoti aizņemts ar mācībām, tāpēc, iespējams, kādu posmu eksāmenu dēļ viņam nāksies izlaist. Tāpat BMP vadītājs zināja teikt, ka Bels, kuru rallija gaitās finansiāli atbalsta arī skola (uz viņa auto sāniem kā ģenerālsponsors ir redzams “Whitfift” skolas logotips), esot viens no izglītotākajiem un perspektīvākajiem jauniešiem Lielbritānijā savā vecumā. Pagājušā mācību gadu beigās lielajos centralizētajos eksāmenos, kas sastāvēja no 11 daļām, viņš visās daļās saņēma augstāko novērtējumu, kas bija A. Šāds sniegums ir pa spēkam tikai retam Lielbritānijas skolniekam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png