profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Harri Rovanpera: No šī gada Kalle Rovanpera stenogrammu sastāda pats

Mārtiņš Jankovskis 26.09.2016 - 19:21 Harri Rovanpera: No šī gada Kalle Rovanpera stenogrammu sastāda pats
Kalle un Hari Rovanpera. Foto: Timo Anis Photography

''Rally Liepāja'' kārtējo reizi ļoti ātrs bija 15 gadus vecais somu rallija talants Kalle Rovanpera. Lai arī sportists brauca Latvijas rallija čempionāta (LRČ) ieskaitē, pirmajā ātrumposmā viņš bija absolūti ātrākais braucējs trasē, jo finišā viņš par 4,4 sekundēm apsteidza vēlāko ''Rally Liepāja'' uzvarētāju Ralfu Sirmaci. Diemžēl otrajā posmā Kalle notrieca koka stabu, kā rezultātā viņa auto parādījās tehnisks defekts. Arī otrajā dienā Rovanpera bija ļoti ātrs. Ja viņa svētdienas LRČ uzrādīto rezultātu ieliktu ERČ kopvērtējuma tabulā, tad otrajā dienā viņš būtu otrs ātrākais pilots aiz Sirmača, apsteidzot Alekseju Lukjaņuku, Sīmu Plangi un ERČ čempionu Kajetanu Kajetanoviču.

Šobrīd ir skaidri saprotams, ka Rovanpera ir ļoti gards kumoss visām WRC rallija komandām, jo viņa šī brīža panākumi 15 gadu vecumā ir apbrīnas vērti. Ne velti Rovanpera nesen piedalījās ''Toyota'' rūpnīcas komandas testos, kā arī vasarā Vācijas WRC laikā Kalle ar tēvu Hariju tikās ar M-Sport komandas bosu Malkolmu Vilsonu.

''Tas ir neticami, ko viņš šajā vecumā ir sasniedzis. Mēs visi bijām pārsteigti par to video, kur viņš brauca astoņu gadu vecumā. Viņš acīmredzami aug par jaunu un ātru braucēju,” tā portālā autosport.com saka M-Sport boss Malkolms Vilsons.


Rovanperas tiekas ar M-Sport bosu Vilsonu. Foto: autosport.com

Pēc aizvadītā ''Rally Liepāja'' bijušais rallija stūrmanis un rallija žurnālistikas leģenda Martins Holms uz sarunu aicināja Kalles Rovanperas tēvu, bijušo somu rallija zvaigzni Hari Rovanperu.

''Pagājušajā gadā es viņam sastādīju stenogrammu. Pirmajā reizē izveidoju pamat stenogrammu, bet otrajā reizē Kalle varēja labot, ko viņš pats gribēja. Taču, sākot no šī gada, viņš stenogrammu sastāda pats no tukšas lapas. Izskatās, ka viņam tas padodas un patīk,” portālam rallysportmag.com.au saka Hari Rovanpera.

Jautāts par Toyota testiem, Harijs min, ka tie notika pēc ''Toyota'' komandas vadītāja Tomija Makinena uzaicinājuma. ''Tomijs jautāja, vai Kalle nav ieinteresēts aizvadīt testus ar ''Toyota''. Šajos testos Kalle izmēģināja visu – tāpat kā viņš to dara jebkurā jaunā mašīnā. Lai arī testos tika nobraukti apmēram 20 – 30 kilometri, viņš tos pilnībā izbaudīja. Uzskatu, ka tie bija ļoti labi testi ar viņa pirmo WRC automašīnu. Viņš ir pirmais 15 gadus vecs sportists, kurš ir testējis 2017.gada WRC auto.''


Kalle Rovanpera. Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Lai arī šobrīd Kalles rallija karjera attīstās straujiem soļiem, tēvs atzīst, ka šobrīd galvenais iet soli pa solim un nesteigties. ''Mēs esam mierīgi un neko nesteidzam. Klausos viņa idejās un domājam, ko varam darīt lietas labā. Visam ir jāiet soli pa solim. Nevajag sasteigt. Taču es negribu, lai visa viņa dzīve būtu rallijs, jo viņam patīk darīt arī citas lietas, kas ir normāli. Viņam vēl ir skola, bet rallijs ir hobijs, kuru viņš bauda. Garīgi viņš ir ļoti nobriedis. Viņam nav jauna zēna mentalitāte, kādu jūs varētu iedomāties. Viņš daudz domā un ir ļoti gudrs,” nobeidz Rovanpera.

Rovanpera ''Rally Liepāja'' SS1 uzrāda ātrāko laiku:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png