profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kenijieši iegādājas 'Dynamic Sport' 'Evo X' un uzsāk sadarbību (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 23.08.2016 - 14:23 Kenijieši iegādājas 'Dynamic Sport' 'Evo X' un uzsāk sadarbību (VIDEO)
Kenijiešu pilots ar savu stūrmani. Foto: Ekrānšāviņš

Nesen Latvijā bija ieradušies divi Kenijas autosportisti, kuri kopā ar ''Dynamic Sport'' komandu aizvadīja divu dienu testus. Pirmā diena norisinājās Vecpils autokrosa trasē, bet otrajā dienā komanda devās uz Otepi, kur tika aizvadīti testi rallija ceļos. Kā portālam pastāstīja ''Dynamic Sport'' komandas vadītājs Aleksandrs Grīva, tad šobrīd viens ''Mitsubishi Evo X'' ir pārdots kenijiešiem, kuri vēlas, lai Anda Neikšana komanda apkalpo un māca viņus arī Kenijā. 

''Viss sākās ar e-pastu saraksti, bet vēlāk Kenijas rallija braucējs Paras Pandija ieradās Rīgā un iegādājās no mums ''Mitsubishi Evo X''. Pēc tam viņš devās atpakaļ uz Keniju, bet auto tobrīd palika Rīgā. Pirms kāda laika pilots vēlējās, lai mēs viņam auto sūtām uz Keniju, taču pēc atkārtotām sarunām vienojāmies, ka viņš ar savu stūrmani vēlreiz atlidos uz Rīgu, lai apgūtu šo auto un lai patrenētos ar to (līdz šim Kenijas sportists bija braucis tikai ar Subaru – aut.),'' stāsta Aleksandrs Grīva.


Foto: Ekrānšāviņš

''Kopā mums bija divu dienu testi – sākām Vecpils autokrosa trasē, bet otrajā dienā devāmies uz Otepi, kur viņš savas prasmes jau pārbaudīja rallija ātrumposmos. Pēc testiem gan pilots, gan stūrmanis bija lielā sajūsmā. Tagad viņi vēlas, lai ''Dynamic Sport'' komanda apkalpo un māca viņus arī Kenijā (no Rīgas līdz Kenijai ir apmēram 12 000 kilometri - aut.). Arī citi Kenijas braucēji esot ieinteresēti aizvadīt ar mums testus. Taču tas ir ļoti tālu - netālu no Somālijas un pirātiem (smejas). Kad viņš man sauca tās pilsētas un valstis, kas tur ir apkārt, tad tas izklausījās tā kā džungļu filmās (smejas). Šobrīd ir jāsaprot, vai tas ir iespējams un kā to visu var salikt kopā, jo loģistikas izmaksas ir ļoti lielas. Bet viņi bija ļoti priecīgi un arī mēs bijām priecīgi pastrādāt ar kaut ko tik eksotisku.'' 

''Tagad mēs auto sakopsim, vēlreiz notestēsim un tad sūtīsim uz Keniju. Ļoti iespējams, ka nākamgad mēs dosimies uz Keniju, lai vēlreiz apkoptu auto un pamācītu viņus jau tajos ceļos, kas ir ļoti specifiski, salīdzinot ar mūsējiem. Viņiem tas rallijs ir savādāks nekā mums. Tur tas pasākums viss ir balstīts uz izturību un daudz garākiem posmiem, kur ir ļoti jāsaudzē mašīna,'' nobeidz Grīva.

Kenijieši aizvada testus ar "Dynamic Sport" komandu
Komentāri
N.O.T 24.08.2016 17:16
Kurš tur ir rallija braucējs??
Illegal 23.08.2016 21:47
Ja rallija braucējs nevar atšķirt autokrosa trasi no rallijkrosa trases, tad tas ir skumji. :(
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png