profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tīdemands: Esmu pārsteigts par Rovanperu - tik jauns un tāds sniegums

Mārtiņš Jankovskis 23.06.2016 - 09:43 Tīdemands: Esmu pārsteigts par Rovanperu - tik jauns un tāds sniegums
Pontus Tīdemands. Foto: Alfonsas Rakauskas

Lietuvas Žemaitijas rallijā pēc sešiem ātrumposmiem līderis bija somu talants Kalle Rovanpera, kurš par 9,3 sekundēm apsteidza zviedru zvaigzni Pontu Tīdemandu. Taču septītajā posmā Rovanpera pārsita mašīnas riteni, tādējādi zaudējot pirmo vietu un atkrītot uz otro pozīciju. Diemžēl atlikušajā laikā Rovanperam neizdevās noķert Tīdemandu, kurš kļuva par Žemaitijas rallija uzvarētāju. Kalle palika otrais, bet trešais - Vaidotas Žala.

Pēc rallija portāls Go4speed aprunājās ar vairākiem braucējiem, lai uzzinātu viņu domas par aizvadīto ralliju.


Foto: Alfonsas Rakauskas

''Šis bija lielisks rallijs. Organizatori paveica lielisku darbu, tāpēc domāju, ka skatītāji to novērtēja. Ātrumposmi bija ļoti ātri, taču man tie patika. Mēs uz šo ralliju devāmies, lai pierastu pie ātrajiem ceļiem, kādi mūs sagaidīs Polijas WRC, un tas mums arī izdevās. Rallija līmenis bija augsts, jo rallijā startēja daudz ātru un talantīgu braucēju. Biju īpaši pārsteigts par 15 gadus veco Rovanperu - būt tik jaunam un uzrādīt tādu ātrumu. Tas bija iespaidīgs sniegums,'' saka Pontus Tīdemands.

Ja Kallem Rovanperam šis bija pirmais rallijs ar ''Škoda Fabia R5'', tad zviedru braucējam šī jau ir otrā sezona pie R5 stūres. ''Šis jau ir otrais gads, kad braucu ar ''Škoda Fabia R5'', tāpēc ar šo auto jūtos ļoti komfortabli uz visa veida segumiem, arī šajos ātrajos ceļos. Komanda pirms šī rallija bija paveikusi izcilu darbu, kas arī bija viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc mēs bijām tik ātri.''

''Ja runājam par mūsu ātrumu, tad jāsaprot, ka, ja ceļi ir ātri, tad ir jābrauc gandrīz uz 100% visu laiku. Pilns pedālis un uz priekšu. Pateicoties šiem ceļiem, esam perfekti sagatavojušies Polijas rallijam,'' nobeidz zviedru zvaigzne Tīdemands, kurš piebilda, ka labprāt kādreiz piedalītos kādā Latvijas rallijā, par ko dzirdētas tikai tās labākās lietas. 


Kalle Rovanpera. Foto: facebook.com/raliszemaitija

''Kopumā rallijs bija ļoti labs, kurā guvām lielu pieredzi. Debija pie R5 stūres bija ļoti laba, un man patika braukt ar ''Škoda Fabia R5'' Kā jau teicu pirms rallija, tad lielākie šie auto plusi ir dzinējs. Vadāmība un bremzēšana, salīdzinot ar S2000 auto, ir nedaudz labāka, bet ne ļoti daudz. Diemžēl šoreiz uzvaru neiznāca izcīnīt, jo vienā no posmiem pārsitām riteni. Visa rallija laikā centāmies braukt ļoti ātri, bet dažviet braucām jau tuvu maksimumam. Taču, protams, bija vietas, kur varējām pabraukt vēl ātrāk. Kopumā mans šī rallija plāns bija sāk braukt un skatīties, kur būsim, salīdzinot mūsu laikus ar pārējiem. Biju patīkami pārsteigts, ka varu cīnīties ar Pontu Tīdemandu,'' nobeidz Kalle Rovanpera, kurš piebilda, ka vismaz vēl pāris rallijos viņš brauks ar ''Škoda Fabia R5''.


Foto: Alfonsas Rakauskas

Jānis Vorobjovs: ''Viss bija lieliski un temps šajā rallija bija labs. Bija pašu kļūdiņas, tehniskas problēmas, tomēr varu teikt, ka noteikti esam palikuši ātrāki, salīdzinot ar pirmo ralliju, kuru braucām ar šo mašīnīti.''


Foto: Edgars Leonovs.

Daņila Belokoņs: "Pirmā diena bija ļoti bīstama, tāpēc pirmo ātrumposmu braucu ļoti uzmanīgi - bija ļoti liels lietus un peļķes. Kad sapratu, ka viss kārtībā, sāku braukt savā tempā. Kopumā varu teikt, ka esmu sācis braukt sabilāk un vairs nav tik kritiskas kļūdas. Ar katru ralliju ir arvien labāk."

Rallija rezultāti:
1. P.Tideman, (Škoda Fabia R5), 1:02:31.20
2. K.Rovanperä, (Škoda Fabia R5), +9.80
3. V.Žala, (Mitsubishi Lancer Evo IX), +1:56.70
4. J.Vorobjovs, (Mitsubishi Mirage), +2:14.00
5. M.Samsonas, (BMW M3X), +3:32.30
6. B.Vanagas, (Subaru Impreza WRC), +3:42.90
7. M.Svilis, (Mitsubishi Lancer Evo X), +4:53.80
8. G.Šlepikas, (Mitsubishi Lancer Evo), +5:29.70
9. E.Bergmanis (Mitsubishi Lancer Evo), +5:35.70
10. A.Gorelov, (Mitsubishi Lancer Evo X), +6:01.50
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png