profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sāremā rallijā ar 'Toyota Starlet' startēs Ots Tanaks

Go4speed 21.09.2015 - 10:59 Sāremā rallijā ar 'Toyota Starlet' startēs Ots Tanaks
Ar šādu auto brauks Ots Tanaks. Foto: Krists Andersons

Šajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Tartu startēs Tartu rallijs, kas būs priekšpēdējais Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta posms. Tikmēr jau aktīvi sākusies pieteikšanās noslēdzošajam Igaunijas rallija čempionāta posmam, kas 9. un 10.oktobrī notiks Sāremā salā.

Jau šobrīd dalību šim rallijam apstiprinājušas 66 ekipāžas, taču ir skaidrs, ka šim rallijam pieteiksies vēl vairāk ekipāžas. Piemēram, pagājušajā gadā uz starta izgāja gandrīz 150 ekipāžas.


Foto: Timo Anis Photography

Šobrīd sacensībām vēl nav pieteikušies paši ātrākie igauņu braucēji, taču patīkami, ka dalību šīm sacensībām pieteikušas jau piecas latviešu ekipāžas - Zigurds Kalniņš, Toms un Guntis Lielkāji, Jānis Krickis un Edgars Balodis. Ļoti kupli tiks pārstāvēta Somija, jo jau šobrīd šajā rallijā plāno startēt 24 somu ekipāžas. Tāpat uz starta šajā skaistajā rallijā varēs redzēt tādus vecos auto kā ''BMW'', ''Volvo 240'', ''Toyota Corolla'', ''Toyota Starlet'', ''Opel Astra'', ''Gaz'' un citus.


Foto: rallifotod.eu

Par patīkamu pārsteigumu pirmdienas rītā parūpējies šī brīža ātrākais igauņu rallija braucējs Ots Tanaks, kurš startē WRC čempionātā. Viņš šajā rallijā kopā ar savu stūrmani Raigo Molderu nolēmuši startēt ar veco ''Toyota Starlet'', kas nozīmē to, ka skatītāji no šīs ekipāžas varēs sagaidīt ātru, plašu un ļoti skaistu braukšanu, jo šis ir Tanaka mājas rallijs.


Tanaks testē Toyota Starlet

"Ideja par braukšanu šajā rallijā ar ''Toyota Starlet'' mums radās kopā ar rallija atbalstītājiem. Ar šādu auto nekad neesmu braucis. Mums ar Raigo vienmēr ir paticis šis rallijs, tāpēc arī šoreiz nolēmām pavadīt brīvdienas mežā. Ceram, ka pēc testiem mēs ātri apradīsim ar šo auto," tā Ots Tanaks.

Šī brīža dalībnieku saraksts redzams ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png