profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc piecu gadu pārtraukuma Talsu rallijā atgriežas Vasaraudzis (PAPILDINĀTS)

Go4speed 08.05.2015 - 10:02 Pēc piecu gadu pārtraukuma Talsu rallijā atgriežas Vasaraudzis (PAPILDINĀTS)
Ivars Vasaraudzis "Rally Talsi" startēs ar šo Mitsubishi Lancer Evo IV. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Papildināta pirmā rindkopa

Ivars Vasaraudzis savu rallija karjeru sāka pirms 15 gadiem, un viņa pirmās sacensības bija tieši Talsos, kurās viņš piedalījās kopā ar Valdi Spredzi. Kopš tā laika Vasaraudzis Talsu rallijā startējis 10 reizes, no kurām piecas reizēs izcīnījis uzvaru, vienu reizi finišējis otrais, bet četras reizes izstājies. Jau nākamnedēļ Vasaraudzis nolēmis atkal atgriezties uz starta Talsu rallijā. Lai arī sākotnēji izskanēja vairākas versijas, ar kādu automašīnu Vasaraudzis piedalīsies rallijā, šobrīd ir tapis zināms, ka sportists sēdīsies pie "Mitsubishi Lancer Evo IV" automašīnas stūres. Kopā ar viņu šajā rallijā startēs hokejists Oskars Bārtulis.

“Talsos man gājis dažādi – esmu vairākas reizes uzvarējis, esmu piedzīvojis arī vairākas sāpīgas izstāšanās tehnisku defektu dēļ. Tomēr, lai kāds būtu bijis rezultāts, man šis rallijs atmiņā vienmēr palicis tikai ar patīkamām emocijām!” iesāk Ivars Vasaraudzis, kurš Talsos pēdējo reizi startēja pirms pieciem gadiem.


Vasaraudzis pie EVO X stūres rallijā "Latvija". Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Ar Oskaru pamēģinājām nobraukt pa “nulles” ekipāžu, un viņam tā rallija lieta iepatikās. Šādi esam nobraukuši jau vairākās sacensībās, un šobrīd parādījās iespēja spert solīti uz priekšu un startēt rallijā jau dalībnieku lokā. Liels paldies jāsaka Raimondam Kisielam, ar kura gādību esam tikuši pie tik konkurētspējīgas sporta tehnikas! Šāda izdevība ir jāizmanto!” iespēju atkal startēt sacensībās augstu novērtē Vasaraudzis, kurš iepriekšējo reizi sacensību ekipāžas statusā bija "Rallijs Latgale 2011" laikā.

Vasaraudzis atzina, ka šobrīd vēl tiek veikti pēdējie automašīnas sagatavošanas darbi, lai jau nākamnedēļ varētu piedalīties treniņbraucienos, un automašīna rallijam būtu sagatavota vislabākajā tehniskajā kārtībā. “Mums nav paredzēta plaša treniņu un testu programma, tomēr centīsimies visu paspēt tā, lai pietiktu laiks arī treniņbraucieniem, kuru laikā atgūt braukšanas sajūtu, izprast automašīnas uzvedību uz ceļa un pieslīpēt stenogrammas lasīšanu,” tā rallytalsi.lv mājas lapā saka Vasaraudzis.

Lai gan par ekipāžas rezultātu Vasaraudzis nevēlējās spriest, viņš atzina, ka negaida “dāvanas” nedz no konkurentiem, nedz sacensību rīkotājiem un startēs ar tādu numuru, kādu viņiem piešķirs sacensību rīkotāji. “Vajag ar vēsu prātu novērtēt pastāvīgo rallija braucēju ieguldīto laiku un darbu savu prasmju izkopšanā, un viņu ātrumu rallija trasē. Pats neesmu kādu laiku braucis, un arī Oskaram šī būs debija rallijā. Tomēr, uz Talsiem nebraucam vienkārši vizināties pa pieneņu laukiem – Dosim Mizā!!!” pacilātā noskaņojumā pirms 16. un 17. maijā paredzētā "Rally Talsi" ir Ivars Vasaraudzis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png