profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Piedzīvojumiem bagātajā Sarmas rallijā uzvar igaunis Sīms Plangi

Go4speed 24.01.2015 - 12:36 Piedzīvojumiem bagātajā Sarmas rallijā uzvar igaunis Sīms Plangi
Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

Spraigi notikumi norisinājās Sarmas rallija otrajā dienā. Pēc konkurentu neveiksmēm rallija vadībā nokļuvušais igaunis Sīms Plangi svinēja uzvaru pār savu tautieti Raineru Aus, kurš rallija finišā Plangi piekāpās par vairāk nekā pus minūti. Igaunim tā bija uzvara gan Latvijas, gan Igaunijas rallija čempionāta pirmajā posmā.

Dienas pirmais ātrumposms iesākās mierīgi. Pārliecinošā rallija vadībā esošais igauņu trijnieks, Rainers Aus, Timu Korge un Sīms Plangi, turpināja attālināties no pārējiem sekotājiem. Vēlāk šī ātrumposma rezultāti tika anulēti nepareizi izvietoto ātruma slāpētāju dēļ.

Pēc rezultātu anulēšanas situācija rallijā kļuva sapringta, jo visus trīs igauņus šķīra vairs tikai sešas sekundes. Līderpozīciju gan joprojām saglabāja Rainers Aus, kuram to izdevās nosargāt arī septītajā ātrumposmā. Tikmēr Timu Korge saņēma sodu par pāragru startu un pēc septītā ātrumposma savu otro pozīciju bija spiests atdot Sīmam Plangi.

Vislielākās pārmaiņas ieviesa astotais ātrumposms, kurā pie mīkstas riepas tika rallija līderis Aus un Timu Korge, aizmugurējo riteni nolauza Jānis Vorobjovs. Tieši pēc šī ātrumposma vadībā izvirzījās Sīms Plangi, uz otro vietu kopvērtējumā atkrita Rainers Aus, bet uz trešo vietu no piektās pakāpās Jānis Berķis. Vorobjovam šī neveiksme maksāja nepilnas divas minūtes un atkāpšanos divas vietas zemāk, uz sesto pozīciju, līderim zaudējot vairāk nekā divas ar pusi minūtes. Taču vislielākais zaudētājs bija Timu Korge, kurš atkrita no 2. uz 18. vietu kopvērtējumā.

Devītais ātrumposms izvērtās salīdzinoši mierīgs, Sīms Plangi palielināja pārsvaru par vēl pāris sekundēm. Timēr priekšā braucošo Berķi pus distancē saķēra Vorobjovs. Netiekot viņam garām, nācās pazaudēt dārgās sekundes, un finišā abi iebrauca vienlaicīgi. Neskatoties uz to, Vorobjovam izdevās pakāpties divas pozīcijas augstāk, tomēr līdz trešajai vietai, kurā bija izvirzījies Mārtiņš Svilis, pietrūka 33 sekundes.


Rainers Aus rallija vadībā atradās līdz pat astotajam ātrumposmam. Foto: M.Jankovskis

Izšķirošais rallija ātrumposms neatnesa būtiskas izmaiņas - par rallija uzvarētāju kļuva Sīms Plangi, otrais Rainers Aus, bet trešais finišā Mārtiņš Svilis, kuram arī augstākais rezultāts starp latviešu braucējiem - trešā vieta Rally Sarma kopvērtējumā un otrā Latvijas čempionātā. Vorobjovam 12 kilometrus garajā ātrumposmā nedaudz izdevās pietuvoties Svilim, tomēr ar to bija par maz, lai viņu apsteigtu, līdz ar to šoreiz Vorobjova ekipāža ārpus pirmā trijnieka rallija kopvērtējumā, bet trešā savā ieskaites klasē (LRC2) un Latvijas čempionāta kopvērtējumā.

Cīņa par uzvaru turpinājās arī LRC3 klasē, kuras augšgalā turpināja dominēt igaunis Karls Martins Volvers un Ralfs Sirmacis. Ja pirmajā dienā ātrāks bija Karls Martins Volvers, tad šodien vadības grožu savās rokās pārņēma Ralfs Sirmacis, kurš uzvarēja visos dienas ātrumposmos. Rezultātā dienas beigās abus sportistus šķīra jau 37 sekundes. Stabilā trešajā pozīcijā noturējās Vasīlijs Grjazins, tiesa gan, atstatums līdz līderim dienas gaitā palielinājās līdz nepilnai minūtei. Ne tik veiksmīgi šis rallijs izvērtās LMT Akadēmijas braucējam Emīlam Blūmam, kuram gan otrās dienas gaitā izdevās pakāpties uz ceturto pozīciju, tomēr līdz klases līderiem pietrūka vairāk nekā divas ar pusi minūtes.

LRC1 uzvaru izcīnīt izdevās Jānim Berķim, kurš absolūtajā vērtējumā ierindojās 6. vietā. Otrais šajā klasē lietuvietis Martinas Samsonas, kurš šajā rallijā piedalījās ar īsi pirms šī rallija starta iegādāto Mārtiņa Sviļa IX paaudzes Mitsubishi Lancer Evo automašīnu. Trešajā vietā Guntis Lielkājis, klases līderim Berķim gan zaudējot divas ar pusi minūtes.

Rallija Sarma neoficiālie rezultāti (kopvērtējums):
1. S.Plangi/M.Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evolution X) 1:10:04.84
2. R.Aus/S.Koskinen (Mitsubishi Lancer Evolution IX) +36,34
3. M.Svilis/I.Pūķis (Mitsubishi Lancer Evolution X) +2:13,69
4. J.Vorobjovs/A.Mālnieks (Mitsubishi Lancer Evolution X) +2:41.56
5. R.Sirmacis/A.Šimins (Peugeot 208 R2) +2:55.50
6. J.Berķis/E.Čeporjus (Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:03.54
7. A.Gorelov/I.Skuridin (Mitsubishi Lancer Evolution X) +3:08.61
8. M.Samsonas/M.Varza (Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:25.44

Rallija Sarma neoficiālie rezultāti Latvijas čempionāta kopvērtējumā:
1. S.Plangi/M.Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evolution X) 1:10:04.84 (LRC2)
2. M.Svilis/I.Pūķis (Mitsubishi Lancer Evolution X) +2:13,69 (LRC2)
3. J.Vorobjovs/A.Mālnieks (Mitsubishi Lancer Evolution X) +2:41.56 (LRC2)
4. R.Sirmacis/A.Šimins (Peugeot 208 R2) +2:55.50 (LRC3)
5. J.Berķis/E.Čeporjus (Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:03.54 (LRC1)
6. A.Gorelov/I.Skuridin (Mitsubishi Lancer Evolution X) +3:08.61 (LRC2)
7. I.Bulantsev/M.Danilova (Mitsubishi Lancer Evolution X) +3:28.98 (LRC2)
8. K.Martin Volver/M.Joerand (Peugeot 208 R2) +
3:32.93 (LRC3)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png