profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čapkauskam sods atceļas, Vorobjovs/Mālnieks paliek otrie Baltkrievijas rallijā (papildināts)

Mārtiņš Jankovskis 20.12.2014 - 16:45 Čapkauskam sods atceļas, Vorobjovs/Mālnieks paliek otrie Baltkrievijas rallijā (papildināts)
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Rally Kurzeme

Pēc rallija pirmās dienas, kurā sportisti pa tumsu veica divus no četriem posmiem, Jānis un Andris kopvērtējumā ieņēma otro vietu. Otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši posmi. Ja pirmajā dienā divi posmi tika atcelti, tad otrajā dienā notika visi seši posmi, lai arī daži tika nedaudz saīsināti.

"Pēc otrās dienas pirmā apļa Ramūnam Čapkauskam zaudējām apmēram 17 sekundes, jo uz pirmo apli uzlikām šaurās riepas, ar kurām, kā vēlāk noskaidrojās, rezultāts bija sliktāks. Otrajā aplī uzlikām platās riepas, un uzreiz uzlabojās rezultāts, jo Čapkauskam atguvām desmit sekundes. Tobrīd pēc rezultātiem bijām otrie, septiņas sekundes aiz Čapkauska, taču vēlāk, apkopojot rezultātus, viņam tika piespriests desmit sekunžu sods, jo piektdien viņš par vēlu iebrauca laika kontrolē. Līdz ar to par uzvarētājiem kļuvām mēs," pēc finiša portālam atklāja Andris Mālnieks.

Kā tikko noskaidrojās, tad tiesneši lēmuši, ka Čapkauskas laika kontrolē tomēr esot iebraucis laikā, līdz ar to kopvērtējumā Vorobjovs/Mālnieks finišēja kā otrie, tomēr savā klasē viņiem pirmais rezultāts.

Lai arī šis bija ziemas rallijs, Andris atzina, ka sniegs šeit nebija, jo ārā gaisa temperatūra bija krietni virs nulles. ''Ceļi bija ļoti sliktā stāvoklī, jo lija lietus, kā arī gaisa temperatūra bija +5 grādi. Vietām dubļi bija virs potītēm. Taču ceļi kopumā bija ļoti interesanti.''

Jautāts, vai ekipāža pēc šī rallja ir atgvusi tās sajūtas, kādas bija pirms rallija Latvija avārijas, Vorobjova stūrmanis nobeidz. ''Otro dienu sākām braukt prātīgi, bet vēlāk iebraucāmies un pēdējos divos posmos jau bijām uzņēmuši ļoti labu tempu, jo otrās vietas ieguvēju apsteidzām par desmit sekundēm. Lēnām sākam atgūt tās izjūtas, kādas bija pirms rallija Latvija avārijas,'' nobeidz Mālnieks.

Rallija rezultāti:
1. R.Čapkauskas, Mitsubishi Lancer Evo IX,  34:21.4
2. J.Vorobjovs, Mitsubishi Lancer Evo X, +7,2
3. S.Vjazovičs, Subaru Impreza, +37,0
4. E. Valeiša, BMW M3, +2:44,2
5. K.Sineboks, Subaru Impreza, +2:57,2
6. J. Sladkjavičus, Mitsubishi Lancer Evo X, +3:00,2
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png