profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Esmu priecīgs, ka savu sapni varēšu īstenot jau šosezon

Go4speed 30.10.2014 - 10:23 Lukjaņuks: Esmu priecīgs, ka savu sapni varēšu īstenot jau šosezon
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Lina Arnautova

Portāls jau ziņoja, ka šī brīža viens no ātrākajiem Baltijas un Krievijas rallija pilotiem Aleksejs Lukjaņuks no 6.-8.novembrim startēs Austrijā notiekošajā ''Rallye Waldviertel 2014'', kas būs noslēdzošais posms Austrijas rallija čempionātā un Eiropas rallija kausa sacensībās.

Kā ziņo Lina Arnautova, tad šajā rallijā krievu braucējs startēs kopā ar ukraiņu stūrmani Jevgēņiju Červoņenko, kur abu sportistu rīcībā būs Ford Fiesta R5 automašīna. Ekipāžas komandas nosaukums ''Mēs gribam mieru'' būs veltīts notikumiem Krievijā un Ukrainā.


Saļuks juniors un Jevgēņijs Červoņenko pie Fiesta R5 stūres. Foto: ewrc.cz

''R5 klases mašīna – tas ir pavisam cits līmenis. Šī ir mašīna, pret kuru šosezon dažos posmos cīnījos rallija trasēs. Dažreiz man arī izdevās to pārspēt. Ja godīgi, tad tas bija mans sapnis nobraukt ralliju ar pasaules līmeņa tehniku. Esmu ļoti priecīgs, ka man šāda iespēja parādījās šajā sezonā. Vispirms saņēmu piedāvājumu no Červoņenko, taču tad vērsos pie sava ilggadējā stūrmaņa Alekseja Arnautova, kurš atbalstīja manu lēmumu un piekrita piedalīties akcijā - ''Mēs gribam mieru'','' tā Aleksejs Lukjaņuks.


Aleksejs Lukjaņuks ar Kolina Makreja balvu. Foto: Mark Aleksejev Photography

Šogad Červoņenko kopā ar Oleksandru Saļuku junioru startēja vairākās Eiropas rallija kausa sacensībās, kur ekipāža pēc pagājušā Horvātijas posma (tajā ekipāža nestartēja) zaudēja pirmo pozīciju un kopvērtējumā atkrita uz otro vietu.

''Rallye Waldviertel 2014'' notiks divas dienas, kurās sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 175 kilometrus. Pavisam kopā uz starta izies 66 ekipāžas.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png