profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LMT Autosporta Akadēmijas pilotiem pirmā rallija diena piedzīvojumiem bagāta

Go4speed 19.10.2014 - 00:59 LMT Autosporta Akadēmijas pilotiem pirmā rallija diena piedzīvojumiem bagāta
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

Sestdien, 18. oktobrī, Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē noslēdzās Latvijas rallija čempionāta 8. posma – „Rallijs Latvija 2014” pirmā diena. „LMT Autosporta Akadēmijas” sportisti Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs pēc aizvadītiem desmit ātrumposmiem ieņem 1.vietu, bet Emīls Blūms/Reinis Vilsons 2.vietu R2 klasē.

„Rallijs Latvija 2014” startēja Jūrmalā, kur jau ar pirmo ātrumposmu „LMT Autosporta Akadēmijas” braucēji parādīja, ka padoties negrasās ne viens, ne otrs. Pirmajā ātrumposmā visātrāko laiku R2 klasē izdevās uzrādīt R.Sirmacim, apsteidzot E.Blūmu par 0,66 sek, taču jau nākošajā ātrumposmā par 1,37 sek ātrāks bija E.Blūms – viņam izdevās noturēties klases līderpozīcijā līdz pat ceturtajam ātrumposmam. Piektajā ātrumposmā vadību atkal pārņēma R.Sirmacis un pirmajā vietā stabili noturējās līdz pat dienas noslēgumam. Kopumā R.Sirmacis savā klasē uzrādīja ātrākos laikus astoņos no desmit aizvadītajiem ātrumposmiem.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Trīskārtējais Latvijas Rallija čempions R.Sirmacis atzīst, ka ar pirmās dienas sniegumu ir apmierināts: ''Kā jau teicu pirms rallija, šajās sacīkstēs gan stenogrammā, gan braukšanas stilā man būs jauninājumi – pagaidām izskatās, ka tas viss attaisno cerības, jo rezultāts ir labs, taču vēl jāaizvada otrā diena. Tikai pēc tam varēs kārtīgi izanalizēt onboard ierakstus un saprast visas nianses. Neiztiku arī bez piedzīvojumiem - devītā ātrumposma finišā manai mašīnai nolūza ātrumkloķis un desmito ātruposmu braucu tikai ar trešo pārnesumu – rezultātā pazaudētas sekundes. Bet kopumā esmu apmierināts, svētdien vēl priekša gara diena,” atzīst R.Sirmacis.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

„Rallija Latvija 2014” sestajā ātrumposmā tehniskas neveiksmes sāka piemeklēt E.Blūma automašīnu, taču, neskatoties uz to, „LMT Autosporta Akadēmijas” pilotam tomēr izdevās veiksmīgi nokļūt finišā un pirmo sacīkšu dienu noslēgt otrajā vietā R2 klasē. E.Blūms: „Sākumā mani pārsteidza ceļu segums – tas izrādījās daudz slidenāks, kā biju domājis. „Dzintaru” ātrumposmā mašīnai praktiski pazuda bremzes un bija ļoti grūti apstāties, tāpēc braucu piesardzīgi. Pēc Jūrmalas ātrumposmiem ceļā uz Rīgu paša spēkiem mēģināju novērst bremžu defektu, cik vien bija iespējams. Piespiedu apstāšanās lika ātrāk pasteigties uz Biķerniekiem un iztērēt ceļā ievērojami vairāk degvielas, kā bija plānots . Tā rezultātā Biķernieku ātrumposmu līkumos mašīna raustījās. Īsumā – piedzīvojumu mums netrūka! Esmu tiešam priecīgs būt pirmās rallija dienas finišā. Tagad galvenais ir salabot mašīnu un pienācīgi sagatavoties otrajai sacīkšu dienai, lai ar jaunu cīņas sparu atkal dotos trasē!”

„Latvijas Mobilā Telefona” nodrošinātajās tiešraidēs „Ralliju Latvija 2014” bija iespēja vērot arī visiem tiem interesentiem, kuri uz sacīkstēm nevarēja ierasties klātienē. Ātrumposmu tiešraides, onboard tiešā translācija no “LMT Autosporta Akadēmijas” automašīnas, kā arī dienas labāko momentu videoapskati (highlights) - tas viss bija apskatāms vietnē m.lmt.lv.

„Rallija Latvija 2014” otrajā dienā sportistiem būs jāaizvada seši ātrumposmi ar kopējo trases garumu 70,2 km. Otrās sacīkšu dienas starts paredzēts plkst. 10.00, Cēsīs. Pirmā sporta automašīna trasē dosies plkst.10:15.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png