profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijs 'Kurzeme' gatavo vairākus interesantus pārsteigumus

Go4speed 29.07.2014 - 10:59 Rallijs 'Kurzeme' gatavo vairākus interesantus pārsteigumus
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sākusies dalībnieku pieteikšanās Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2014" centrālajam notikumam – rallija un rallijsprinta sacensībām. Rallija oficiālajā interneta vietnē "rallykurzeme.lv" publicēts sacensību nolikums, maršruta karte un sportisti var aizpildīt pieteikuma anketu.

Pieteikumu pieņemšanas termiņa beigas ir 22. augusts, un rallija oficiālajā interneta vietnē pieteikšanās kārtībā tiks publicēts dalībnieku saraksts.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā ziņo sacensību rīkotāji, tad rallija sacensības šogad notiks četrās ieskaitēs - rallijā "Kurzeme 2014" vienlaikus norisināsies Latvijas rallija čempionāta 7.posms, Igaunijas rallija čempionāta 5.posms, Latvijas rallijsprinta čempionāta 6.posms, kā arī 3.posms Baltijas viesu rallija kausa ieskaitē.

"Prognozējam, ka sacensības būs kupli apmeklētas. Daudzas Baltijas un citu valstu ekipāžas jau ir apliecinājušas, ka piedalīsies rallijā "Kurzeme", turklāt tiek gatavoti vairāki interesanti pārsteigumi, par varēsim informēt jau tuvākajā laikā," stāsta Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2014" direktors Uldis Hmieļevskis.

Sportistiem iepazīšanās ar rallija trasi sāksies ceturtdienā, 28.augustā, savukārt tās pašas dienas vakarā, no plkst.18 līdz plkst.21 Aizputes novada Kalvenes pagastā notiks testa ātrumposms.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2014" atklāšanas ceremonija un oficiālais starts šogad notiks piektdienā, 29. augustā, plkst.15.15 Rožu laukumā, Liepājā, pēc kura sportisti dosies uz Liepājas pilsētas ātrumposmu, savukārt sacensību pirmā diena noslēgsies ar ātrumposmiem Nīcas un Rucavas novadā.

Sestdienā, 30. augustā, rallija ekipāžām būs jāveic pieci ātrumposmi Aizputes, Durbes un Priekules novadā, bet sacensības noslēgsies ar Liepājas pilsētas ātrumposmu.

Rallija dalībniekiem kopumā divu dienu laikā būs jāveic 110 kilometri 11 ātrumposmos, savukārt rallijsprinta sacensības norisināsies vienu dienu, sestdien, 30.augustā, un to dalībniekiem būs jāmēro 66 kilometri piecos ātrumposmos.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Rallijs "Kurzeme" ir senākais un tradīcijām bagātākais rallijs Baltijas valstīs, kurš Liepājā notiek jau no 1965. gada. Liepāja pie sevis uzņēmusi Latvijas PSR un PSRS čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas čempionāta posmus. Vairākus gadus "Kurzeme" tika novērtēta arī kā labi organizēts Eiropas čempionāta posms.

Kopš 2010. gada "Kurzeme" kļuvis par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus. Šogad Ātruma festivāla programmu kuplinās Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms, kas norisināsies pašā Liepājas centrā, kā arī citas motoru sporta aktivitātes.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png