profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Z.Kalniņš: Mans 260 Zs jaudīgais BMW ir kā senioru auto ar ko 'ķert kaifu'

Mārtiņš Jankovskis 22.04.2014 - 23:04 Z.Kalniņš: Mans 260 Zs jaudīgais BMW ir kā senioru auto ar ko 'ķert kaifu'
Zigurds Kalniņš. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šogad Latvijas rallija čempionātā un rallijsprintā uz starta izies 29 gadus vecais autosportists Zigurds Kalniņš. Savā rallija karjerā sportists braucis ar vairākiem rallija auto, taču otro gadu sportista rīcībā būs BMW. Par to, kur Zigurds plāno braukt, ar kādu mašīnu un par daudz ko citu šajā sarunā.

Zigurd, kādi ir tavi šīs sezonas plāni? Kur Tu plāno braukt?
Ir doma braukt Latvijas rallija čempionātā 2WD klasē, kā arī tajos rallijsprinta posmos, kas būs atsevišķi no lielā rallija. Ir nedaudz jāizkustina kauli (smejas).


Kalniņš trasē. Foto: Darius Kibirkstis, Fotodarius.lt

Ar kādu auto plāno braukt?
Brauksim ar to pašu BMW, ko pagājušajā sezonā. Tam auto būs standarta 3.0l motors ar vadības bloku, kas spēs attīstīt 260 Zs (350 Nm). Nekas nopietns šim auto nav pārbūvēts. Taču tāpat tas ir ātrs – līdz 180 km/h ātri ieskrienas, un tad ir ko savākt. Taču man patīk.

Šis auto pirms tam ir braucis Latvijā?
Jā. Šī bija Normunda Orlova bijusī rallija mašīna, taču mēs to līdz pēdējai skrūvei izjaucām, tāpēc var teikt, ka faktiski šis ir jauns auto.


Foto: Rallyemotions.lv

Bērnu slimības izslimojāt?
Pagājušajā gadā dažos rallijos šai mašīnai izlīda ārā daži brīnumiņi, bet tas ir tikai normāli, jo šī mašīna bija uzbūvēta no jauna, kurai bija jāizslimo bērnu slimības. Tagad ceram, ka visas slimības ir atrisinātas, tāpēc šogad ceram, ka varēsim braukt uz pilnu (smejas).

Vai šobrīd auto ir gatavs startam, vai arī vēl veicat pēdējos darbus?
Mašīna ir gatava un gaida maiju, kad varēs doties trasē. Pirms rallija gribas aizvadīt kādus testus, jo ar šo mašīnu vajag nedaudz iebraukties.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā to saprast – ''ar šo auto vajag iebraukties''?
Nu ar šo auto nevar braukt, kā savulaik ar priekšpiedziņu. Te ir daudz savādākas nianses, taču domāju, ka viss būs labi. Skatītājiem patiks, jo brauksim arī priekš viņiem – skaisti, plati un ātri (smejas).

Vai jau esi apradis ar šo mašīnu?
Lai brauktu ar šo mašīnu ātri, ir jāpierod pie daudzām niansēm, taču esmu apradis ar to visu. Izbraukšu vēl testus un būšu gatavs startam.

Daudzi pēdējā laikā izvēlas BMW rallija mašīnas...
Man arī klasika patīk. Kā es saku, tad ar visu jau ir izbraukts, tāpēc BMW ir senioru auto, ar ko vizināties un ķert kaifu (veselīgi smiekli).


Kalniņš pie sava pirmā rallija auto. Foto: Liene Jēgere

Tad jājautā, ar kādiem auto esi savā rallija karjerā braucis?
Sāku ar astoto žiguli, pēc tam braucu ar Renault Clio, tad nāca nelaimīgā Honda un pēc tam pārkāpu uz Mitsubishi Evo VII. Tagad BMW, ar ko jāpaķer kaifs (smejas).

Kādi ir tavi šīs sezonas mērķi?
2WD klasē mērķi, protams, ir augstākie, taču redzēs, kā viss beigsies, jo konkurenti būs daudzi. Gan jau, ka Andis Neikšāns ar savu BMW izbrauks kādu ralliju, tāpēc grūti prognozēt, kā kuram ies, jo trasē visi ir konkurenti un uzvarētājs tiek noteikts tikai finišā. Bet, protams, centīsimies uzrādīt pēc iespējas augstāku rezultātu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png