profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks izcīna pirmo uzvaru Krievijā, Bulancevs avarē (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 01.03.2014 - 15:41 Lukjaņuks izcīna pirmo uzvaru Krievijā, Bulancevs avarē (FOTO)
Lukjaņuks/Arnautovs. Foto: www.facebook.com/lina.arnautova

Piektdien un sestdien norisinājās trešais Krievijas rallija čempionāta posms – rallijs ''Karēlija 2014''. Tajā uz starta stājās gandrīz visi vadošie Krievijas rallija čempionāta braucēji. Ar pirmo starta numuru trasē devās ASRT rallija komandas pilots Aleksejs Lukjaņuks, bet otrais starta numurs tika piešķirts Neiksans Rally Sport pilotam Grigorijam Tregubovam.


Bulanceva automašīna pēc avārijas. Foto: www.facebook.com/lina.arnautova

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic divi posmi (20 kilometri). Pēc tiem vadībā atradās Lukjaņuks, kuram 20 sekundes zaudēja Vadims Makarovs. Diemžēl pirmajā posmā nepaveicās ASRT pilotam Igoram Bulancevam, kurš piedzīvoja avāriju.


Foto: www.facebook.com/lina.arnautova

Arī rallija otrajā dienā Lukjaņuks turpināja dominēt. Uzvarējis dienas pirmajos trijos posmos, krievu braucējs pār tuvāko sekotāju iekrāja minūtes un četru sekunžu pārsvaru. Taču sestajā posmā Lukjaņuks tehnisku defektu dēļ Tregubovam pamanījās zaudēt 51 sekundi, taču kopvērtējumā tas viņa pozīcijas īpaši neapdraudēja.


Foto: www.facebook.com/lina.arnautova

Pēdējos divos ātrumposmos atkal ātrākais bija Lukjaņuks, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru (pirmo Krievijā vispār). Otrais finišēja Staņislavs Travņikovs, bet trešais palika Tregubovs. Uzreiz aiz goda pjedestāla finišēja vēl viena Neiksans Rally Sport ekipāžā Aleksandrs Miroņenko. 11.vietā absolūti un trešajā R3 klasē finišēja ASRT pilots Petrs Turkins, kura rīcībā bija jaudīgais Citroen DS3.


Ekipāža pēc uzvaras izcīnīšanas. Foto: instagram.com/lukyanuk

''Sveiki, Go4speed,'' audio sarunā speciāli portālam Go4speed iesāk Aleksejs Lukjaņuks. ''Ļoti jauks, bet tai pašā laikā arī ļoti smags rallijs. Pirmā diena pagāja ļoti labi, jo nebija nekādu problēmu, kas mums arī ļāva iekrāt lielu pārsvaru. Otrajā dienā mums bija problēmas ar saķeri, jo ceļa segums mainījās ļoti daudz. Pēc tam sestajā ātrumposmā ne mūsu vainas dēļ salūza aizmugurējā pusass. Taču viens no tuvākajiem sekotājiem izstājās, bet citam bija tehniskas problēmas, tāpēc zaudētais laiks ātrumposmā (ap minūti) neiespaidoja mūsu vietu absolūtajā ieskaitē. Pēc tam, pateicoties lieliskam mehāniķu darbam, servisa parkā mašīna tika salabota un pēdējo sekciju veicām ātri. Prieks, ka izdevās uzvarēt. Tas mums ir pozitīvs moments, jo šī ir mūsu pirmā uzvara Krievijas rallija čempionātā. Viss ir ļoti labi,'' priecīgi nobeidz pilots.


Foto: www.facebook.com/lina.arnautova

Nākamais Krievijas rallija čempionāta posms notiks 27.-28.jūnijā.

Šo rindu autors saka personīgu Paldies komandas pārstāvei Linai Arnautovai!

Rallija rezultāti:
1. A.Lukjaņuks Mitsubishi Lancer Evo X 1:02:36.9
2.
S.Travņikovs  
Mitsubishi Lancer Evo VIII 
+1:12.2
3.
G.Tregubovs
Mitsubishi Lancer Evo X +1:15.3
4.
A.Miroņenko
Mitsubishi Lancer Evo X
+4:04.2
5. M.Skripņikovs  Renault Clio +4:32.3

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png