profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grīva: Esmu gatavs iztērēt visu sezonas budžetu sava sapņa īstenošanai

Mārtiņš Jankovskis 11.02.2014 - 16:28 Grīva: Esmu gatavs iztērēt visu sezonas budžetu sava sapņa īstenošanai
Aleksandrs Grīva. Foto: Artūrs Igaveņš

Pagājušā gada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) vicečempions A+ klasē Aleksandrs Grīva šosezon pagaidām nolēmis likt punktu aktīvai braukšanai, taču nav izslēgts, ka kādā no posmiem mēs redzēsim šo braucēju. Šobrīd sportists ir lielu pārdomu priekšā. Braukt gribas, bet ar ko, kur un kad, tas ir liels jautājums. Šajā sarunā, kas notika pagājušā gada nogalē, Grīva atklāj, ka viņš ar savu līdzšinējo mašīnu (Mitsubishi Lancer Evo 7) rallijā vairs nebrauks. Tā vietā viņam ir citi mērķi, par kuriem lai arī stāsta pats sportists.

Kādi ir tavi plāni saistībā ar 2014. gada rallija sezonu?
Plāni ir tādi, ka savedīšu labā kārtībā savu līdzšinējo mašīnu un tad to pārdošu (mašīna būs pārdošanā pēc kāda pusotra mēneša - aut.). Tas ir pirmais un galvenais uzdevums. Tālāk jau viss būs atkarīgs no tā, kad tā tiks pārdota.


Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands Igaunijas rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tad sanāk, ka šogad nebrauksi pilnu Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sezonu?
Jā, šobrīd ir pilnīgi skaidrs, ka pilnu LRČ sezonu ne rallijā, ne rallijsprintā es noteikti nebraukšu. Pieļauju, ka varētu izbraukt kādā atsevišķā posmā

Kāds tam iemesls?
Gribas izbraukt ar tādu mašīnu, kas neierobežo mani. Šobrīd manas mašīnas resurss ir izsmelts un neko labāku ar to vairs nevaru izdarīt. Gribas pārkāpt nākamajā līgā, bet tam vajadzīgi lielāki resursi.

Ko Tu domā ar vārdiem – nākamajā līgā?
Tas ir tā, ka es no nulles būvēju jaunu un ļoti labu A grupas Evo IX. Taču gribētu arī izmēģināt galīgi kaut ko jaunu...

Un tas būtu?
Izbraukt ar R5, bet tās jau ir četrreiz lielākas izmaksas. Bet šeit varētu būt runa tikai par šādas mašīnas izīrēšanu uz vienu posmu, jo šāda auto īre uz vienu ralliju maksā tik, cik viena sezona ar A grupas mašīnu LRČ.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Cik, tavuprāt, izmaksātu laba A grupas mašīna, kādu Tu gribētu uzbūvēt?
Ja būvētu pilnīgi no nulles, tad domāju, ka tā mašīnas cena varētu būt no 50 000 – 60 000 eiro. Ar šādu mašīnu es A grupā varētu cīnīties par čempiontitulu.

Liels cipars...
Jā, bet, lai tiešām tā mašīna būtu laba un ātra, tajā būtu jāliek viss labākais. Piemēram, tikai labi amortizatori izmaksātu vien 14 000 eiro.

Vēl jau noteikti klāt jāpieskaita visi sezonas izdevumi
Jā, tieši tā. Domāju, ka jāpieskaita būtu vēl kādi 80 000 eiro, lai varētu nobraukt visu sezonu. Saliekot šīs abas summas kopā, izmaksas ir ļoti lielas. Šobrīd šādas izmaksas nevaru nodrošināt.

Tev nav doma kādā posmā izīrēt kādu labu A+ vai N4 klases mašīnu, lai varētu nobraukt sava prieka pēc?
Jā, ir doma. Es zinu, ka varu nobraukt labāk, taču negribu vairs mocīties, ja nav konkurētspējīga mašīna. Gribu kāpt līmeni augstāk, tāpēc noteikti sezonas laikā izskatīšu variantus, kur un ar ko braukt. Esmu pat gatavs iztērēt visu sezonas budžetu vienam posmam, bet braukšanai ar Top mašīnu.


Iespējams, kādu dienu ar šādu mašīnu startēs Aleksandrs Grīva. Foto: flickr.com/photos/segam

Ar kādu?
Piemēram, Ford Fiesta R5. Tas ir mans sapnis vienreiz dzīvē izbraukt ar pasaules līmeņa tehniku. Vienīgi, kas mani baida, ir tas, ka tajā brīdī mans braukšanas līmenis nebūs tajā labākajā formā. Būs grūti visu sezonu nebraukt un tad pēkšņi ielēkt R5.

Tad var teikt tā, ka tas ir tavs nākamais mērķis?
Jā, tā var teikt. Viens mērķis būtu A grupā čempiontituls, bet tam ir vajadzīgi milzīgi līdzekļi, kurus jau nosaucām. Un otrs mērķis, kas būtu vieglāk sasniedzams - sava prieka pēc izbraukt ar mašīnu, no kuras nav nekas atkarīgs, jo labākas mašīnas par šo vairs nebūtu. Tad viss būs tikai manās rokās. Šie ir divi mani mērķi. Iespējams, ka šo otro mērķi varēšu īstenot jau šogad.

Esi painteresējies, cik tāda Ford Fiesta R5 īre tev šobrīd izmaksātu?
Jā, esmu painteresējies. Tie būtu apmēram 40 000 – 50 000 eiro, kuros viss būtu iekļauts. Tā ir drausmīgi liela nauda, bet, tajā pašā laikā, tā ir trešdaļa no mana sapņa par jaunu mašīnu.

Šādu summu varētu savākt?
Pateicoties sponsoru atbalstam, līdz šim šādu summu ir izdevies savākt uz sezonu. Tāpēc ir jautājums – vai visu likt uz vienu posmu, vai muļļāties visu sezonu, ko es vairs negribu. 2013. gadā ar visu muļļāšanos tāpat esmu izcīnījis vicečempiontitulu. Vairs tā negribu. Uz leju vairs negribu iet.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png