profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divkārtējais F1 pasaules čempions Alonso pirms debijas Dakaras rallijā izcīna 3.vietu

Go4speed 14.11.2019 - 22:55 Divkārtējais F1 pasaules čempions Alonso pirms debijas Dakaras rallijā izcīna 3.vietu
Marks Koma un Fernando Alonso. Publicitātes foto

Pirms neilga laika spāņu autosportists Fernando Alonso paziņoja, ka viņš 2020.gadā debitēs pasaules smagākajās sacensībās - Dakaras rallijā, kas šogad notiks no 5. līdz 17. janvārim. Lai arī Alonso pēdējā laikā aktīvi aizvadīja testus un piedalījās dažādās sacensībās, sportists tobrīd vēl nesniedza savu gala atbildi startam Dakaras rallijā. Spānijas WRC laikā ''Toyota Gazoo Racing'' rūpnīcas komanda paziņoja savu sastāvu 2020.gada Dakaras rallijam, kas pirmo reizi notiks Saūda Arābijā.

Komanda Dakaras rallijā startēs ar četrām ekipāžām, kur visas brauks ar uzlabotajām un jaunajām ''Toyota Hilux'' automašīnām. Vadošie braucēji noteikti būs Nasers Al-Atija un Žinils de Viljērs, kā arī vēl komandā startēs Bernhards Ten Brinke un Fernando Alonso, kura stūrmanis būs Marks Koma, kurš Dakaras rallijā motociklu ieskaitē triumfējis piecas reizes.


Publicitātes foto

Gatavoties Dakaras rallijam, spānis piedalījies gan dažādos testos, gan dažādās sacensībās. Aizvadītajās brīvdienās Alonso startēja ''Al Ula-Neom Cross-Country'' sacensībās ''Saūda Arābijā, kur spāņu pilots, neskatoties uz dažādām problēmām, izcīnīja trešo vietu, 16 minūtes zaudējot bijušajam WRC pilotam un Dakaras rallija braucējam Jazīdam Al-Radži. Līdz Dakaras rallijam Alosno aizvadīs vēl pāris privātos testus.

Jāpiebilst, ka ''Toyota Gazoo Racing'' rūpnīcas komanda ir viena no spēcīgākajām vienībām Dakaras rallijā, kur kopš 2012.gada tās komandas piloti spējuši izcīnīt vairākas otrās un trešās vietas rallijreida kopvērtējumā. Uzvaru līdz šim Toyotas komandas braucēji vēl nav izcīnījuši.

Alonso savā autosporta karjerā ir kļuvis par divkārtējo F1 čempionu, divkārtējo Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētāju un FIA WEC autošosejas izturības sacīkšu pasaules čempionu.




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png