profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vaidotas Žala savu Dakaras rallija auto uz Francijas ostu nogādā pats personīgi

Go4speed 21.11.2018 - 10:55 Vaidotas Žala savu Dakaras rallija auto uz Francijas ostu nogādā pats personīgi
Foto: Agrorodeo Dakar

22.-23.novembrī Francijas ostā Le Havrē pulcēsies visas Dakaras rallijreida Eiropas dalībnieku tehniskās vienības, lai pēc tam ar kuģi dotos uz Peru, kur plānots, ka gala mērķis tiks sasniegts 3.-4.janvārī.

Kā portālu Go4speed informēja Agrorodeo komanda, tad tās komandas pilots Vaidotas Žala nolēmis savu Dakaras sporta auto, kā arī vēl divus žurnālistu auto, ar pilnīgi jaunu auto vilcēju uz Franciju nogādāt pats personīgi.


Foto: Agrorodeo Dakar

''Lai arī ar auto braucu katru dienu, man ļoti patīk vadīt arī smagās automašīnas. Vairākas reizes, atgriežoties no Francijas, pats esmu braucis ar mūsu tehniskās apkalpošanas auto. Šogad nolēmu, ka būtu interesanti pašam aizvest sacīšu auto uz Franciju,'' portālu Go4speed informē Vaidotas Žala, kuram 2019.gada Dakaras rallijs būs ceturtais karjerā.


Foto: facebook.com/AntanasJukneviciusDakar

Bez Žalas Lietuvu Dakaras rallijā pārstāvēs vēl divas Lietuvas ekipāžas, kuru piloti būs Benediktas Vanagas un Antanas Juknevičius.


Foto: facebook.com/BenediktasVanagas

Otro gadu pēc kārtas Žalas rīcībā būs ''Toyota Hilux'' automašīna, kas šogad būs vēl vairāk uzlabota. Zināms, ka komanda uz Peru līdzi ņems ļoti lielu skaitu rezerves daļu. Kā atzina komandas tehniskais pārstāvis Edvardas Lucevičius, tad vieglāk būtu uzskaitīt tās detaļas, kuras komandai nebūs līdzi, piebilstot, ka komandai līdzi nebūs rezerves dzinējs, ātrumkārba, degvielas bāka, priekšējās durvis u.c. lietas.


Foto: Agrorodeo Dakar

Tāpat komanda pastāstīja, ka uz Dakaras ralliju līdzi tiks ņemtas ne tikai vairākas tonnas rezervju daļas, bet, piemēram, 40 litru motoreļļas, 40 litru transmisijas eļļas, 20 litri logu mazgājamā šķidruma u.c. Desmit dienu laikā plānots izmantot 32 riepas.


Foto: Agrorodeo Dakar

Komanda stāsta, ka katru gadu Dakaras rallijs visām komandām sniedz jaunas mācības, tai skaitā arī Agrorodeo komandai. 2018.gadā Žalas tehniskās palīdzības mašīna tika apgādāta ar veļasmašīnu. 2019.gadā komanda uzsvaru liks uz pārtiku, kur ikvienam komandas loceklim jebkurā laikā būs iespēja iestiprināties. Lai arī visas servisa zonas jeb bivoki ir aprīkoti ar ēdnīcām (iekļauts dalības maksā), bieži vien ēdiena kvalitāte neesot tā augstākā, tāpēc komandai līdzi būs 60 militāro iepakojumu pārtikas pakas, dažādi brokastu maisījumi, 10 kilogrami laša un desas.


Foto: Agrorodeo Dakar

Atgādināsim, ka 2019. gada Dakaras rallijs no 6. līdz 17. janvārim notiks Peru teritorijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png