profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuviešu ekipāža Dakaras rallijā startēs ar jaunu un spēcīgu auto (VIDEO)

Go4speed 18.12.2017 - 15:28 Lietuviešu ekipāža Dakaras rallijā startēs ar jaunu un spēcīgu auto (VIDEO)
Vaidotas Žala/Šauļus Jurgelenas testos. Foto: Dranginis Vytautas

2017.gada Dakaras rallijā uz starta ar īpaši būvētu ''Seat Leon” automašīnu, kuras vērtība bija apmēram 150 000 – 200 000 eiro, startēja lietuviešu rallija braucējs Vaidotas Žala. Diemžēl piektajā posmā ekipāža bija spiesta izstāties. Arī 2016.gads ekipāžai nebija veiksmīgs, jo tai neizdevās šķērsot finiša līniju.


Seat Leon 2017.gada Dakaras rallijā. Foto: No sportista personīgā arhīva

Šogad sportists iegādājās ''Toyota Hilux'' automašīnu. Sarunā ar portālu Go4speed Žala atklāj, ka auto ir ļoti spēcīgs un jaudīgs, tāpēc lielākais izaicinājums būs to noturēt uz ceļa.

Kāpēc 2018.gada Dakaras rallijā nolēmāt startēt ar jaunu auto?
Mums nebija pietiekami daudz laika, lai modificētu iepriekšējo ''Seat Leon” automašīnu. Pēdējos divos Dakaras rallijos mēs pārliecinājāmies, ka ''Leon'' vajag jaudīgāku dzinēju, kā arī citus uzlabojumus. 2018.gads būs īpašs – 40. Dakaras rallijs, desmitais gads, kad rallijs notiek Dienvidamerikā, kā arī Lietuvas simtgade. Šo iemeslu dēļ mums bija ļoti svarīgi startēt 2018.gada Dakaras rallijā. Līdz ar to mēs izvēlējamies iegādāties auto, kas ir ne tikai ātrs un izturīgs, bet arī pieejams. Izņemot ''Mini'' un ''Peugeot'', citas izvēles nebija, tāpēc iegādājāmies ''Toyota Hilux''.


Foto: Dakaro ralis

Ko vari teikt par jauno auto?
Tam ir 5.0 litru dzinējs no ''Lexus 600h'', 350 Zs (560 Nm) ar 38 mm restruktoru. Šis ir rūpnīcas sporta auto ar visu tam rallijam nepieciešamo.

Šis ir pilnīgi jauns auto, vai tas ir iegādāts no kāda cita braucēja?
Mēs šo auto iegādājāmies no 68 gadus veca kunga, kuram Beļģijā pieder viesnīcu tīkls. Viņš ar šo auto nobrauca trīs Dakaras rallijus un vienu Silkway ralliju, un tajos netika piedzīvotas avārijas, kā arī viņš spēja finišēt Top 30-40. Šis bija labs pirkums.

Tad jau auto ir labā stāvoklī?
Jā, auto ir ļoti solīdā stāvoklī, ļoti labi uzturēts un nav nolietots. Tā ir liela priekšrocība, ka vari iegādātie auto no vidēja braucēja nekā ātra.


Šauļus Jurgelenas un Vaidotas Žala. Foto: Dakaro ralis

Kā aizritēja pirmie testi un kādi ir pirmie iespaidi?
Pirmie testi bija ļoti jautri. Šī ir traka un iespaidīgāka mašīna, ar kādu iepriekš man vēl nebija sanācis braukt. Šis ''Hilux'' atļauj braukt ļoti, ļoti ātri. Piekare strādā burvīgi, jauda ir milzīga. Pat tāda lieta kā ātruma pārslēdzējs var pārsteigt. Vienīgais izaicinājums būs noturēt auto uz ceļa (smaida). Šobrīd varu teikt, ka auto ir pavisam savādāks par iepriekšējo un daudz, daudz reizes ātrāks.

Kāds ir mērķis pirms gaidāmā rallija?
Man pirms starta ir tāda māņticība, ka es nerunāju par rezultātiem. Tāpēc redzēsim, kā mums ies (smaida).

Ekipāža testos:


Ekipāžas prezentācija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png