profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

X-raid komanda Dakaras rallijam uzbūvējusi jaunus bagijus (FOTO)

Go4speed 24.11.2017 - 13:03 X-raid komanda Dakaras rallijam uzbūvējusi jaunus bagijus (FOTO)
Foto: facebook.com/Xraid.Team

2018.gada Dakaras rallijā X-raid komanda startēs ar septiņām automašīnām, no kurām trīs būs jaunie ''MINI John Cooper Works'' bagiji. Līdz šim Vācijā bāzētā komanda 15 gadu laikā bija pilnībā koncentrējās pilnpiedziņu automašīnu būvniecībai, bet 2018.gada Dakaras rallijā, kas sāksies janvārī Peru, komanda uz starta izies arī ar divu riteņu piedziņas bagijiem. Ar jaunajiem bagijiem brauks Miko Hirvonens, Brūs Menzes un Jazīds Al-Radži.


Foto: facebook.com/Xraid.Team

Kā atzina komandas vadītājs Svens Kvands, tad pēdējos mēnešos komanda strādāja ļoti smagi. ''Šis ir kaut kas unikāls X-raid komandas vēsturē. Līdz šim nekad tik daudz inženieru nebija iesaistīti, lai uzbūvētu šādu automašīnu,'' saka Svens.

Komandas vadītājs atzīst, ka ideja būvēt bagiju radās sen, bet pirmās darbības sākās 2016.gada beigās. Darbs pie automašīnas būvniecības sākās šī gada februārī, kur pavisam kopā tika iesaistīti vairāk nekā 45 inženieri. Komanda atzīst, ka liela uzmanība tika pievērsta aerodinamikai, tāpēc pie tās tika strādāts vairākos simulatoros. Tāpat šim auto ir samazināts svars. Komanda atzīst, ka tās mērķis ir kāpt uz goda pjedestāla.


Foto: facebook.com/Xraid.Team

''Vienmēr ir aizraujoši, kad vari sēsties pie jaunas mašīnas stūres,'' saka Miko Hirvonens. ''Mēs testos nobraucām ļoti daudzus kilometrus, un sajūtas braucot ir lieliskas. Mani visvairāk pārsteidza auto vadāmība nelīdzenās vietās, kurās mēs tagad varēsim braukt daudz ātrāk. Šis bagijs, ar kuru braukšana būs savādāka nekā ar pilnpiedziņas auto, būs ļoti viegls,'' nobeidz Hirvonens, kurš piebilda, ka šogad grib pacīnīties par goda pjedestālu.

X-raid komandas ekipāžas:
MINI John Cooper Works Buggy
Mikko Hirvonen (FIN) / Andreas Schulz (GER)
Bryce Menzies (USA) / Pete Mortensen (USA)
Yazeed-Al Rajhi (KSA) / Timo Gottschalk (GER)

MINI John Cooper Works Rally
Orlando Terranova (ARG) / Ronnie Graue (ARG)
Nani Roma (ESP) / Alex Haro (ESP)
Jakub Przygonski (POL) / Tom Colsoul (BEL)
Boris Garafulic (CHI) / Filipe Palmeiro (POR)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png