profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peteransels: Viena kļūda un mēs kļūstam par palīgiem mūsu komandas biedriem

Go4speed 28.12.2016 - 10:55 Peteransels: Viena kļūda un mēs kļūstam par palīgiem mūsu komandas biedriem
Stefans Peteransels. Foto: No sportista personīgā arhīva

2017.gada Dakaras rallijā uz starta izies panākumiem bagātais franču sportists Stefans Peteransels, kurš līdz šim Dakaras rallijreidā uzvarējis 12 reizes – sešas, braucot ar motociklu, un sešas reizes ar vieglo auto.

Janvāra sākumā notiks kārtējais Dakaras rallijs, kurā Peteransels cer pārspēt savu rekordu. ''Uz savu pirmo Dakaras ralliju devos kā zaldāts – iedvesmots un motivācijas pilns. Taču ātri vien nolaidos uz zemes, kad sacensību trešajā dienā mans komandas biedrs piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras viņš tika paralizēts. Es ātri sapratu, ka šajā rallijā nav viegli uzvarēt. Varbūt tāpēc man nekad nav bijušas nopietnas traumas,'' portālā rally.ua saka Stefans Peteransels.


Stefans Peteransels. Foto: No sportista personīgā arhīva

''Ļoti izbaudīju uzvaru 2016.gada Dakaras rallijā, jo ''Peugeot'' programma man ir īpaša. Esmu sapratis, ka Dakaras rallijs ir stipri izmainījies. Agrāk es uzvarēju bez GPS, bet vēlāk uzvaras guvu, izmantojot dažādas navigācijas sistēmas. Biju uzvarējis gan Āfrikā, gan Dienvidamerikā. Un beidzot es to paveicu ar ''Peugeot''. Un tas viss, pateicoties tam, ka sacīkstēs nav mainījies viens galvenais faktors – izturība.''

''Esmu gatavs cīnīties par savu 13.uzvaru, taču mēs visi zinām, ka viena maza kļūda un mēs kļūstam par palīgiem mūsu komandas biedriem. Ja mani piespiestu izvēlēties, palīdzēt Sirilam Desprē vai Sebastjanam Lēbam, tad neliels pārsvars būtu Lēbam, jo Dienvidamerikas trases raksturs viņam piestāv labāk,'' nobeidz 51 gadu vecais sportists.

2017.gadā Dakaras rallijreids no 2. līdz 14. janvārim norisināsies Dienvidamerikā, kur sportistiem kopumā būs jāveic 12 ātrumposmi, kas notiks Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā. Kopumā šo nepilnu divu nedēļu laikā tiks veikti 9000 kilometri.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png