profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Marokā startē 'Africa Eco Race', uz starta arī latviešu komanda un OSCar automašīna

Go4speed 28.12.2015 - 15:51 Marokā startē 'Africa Eco Race', uz starta arī latviešu komanda un OSCar automašīna
Foto: Alessio Corradini Photographer

29.decembrī astoto gadu pēc kārtas tiks dots starts maratonrallijam "Africa Eco Race", kas startēs Marokā. Pēc tam, kad 2008.gadā tika paziņots, ka Dakaras rallijs drošības apsvērumu dēļ nenotiks Āfrikā, jau nākamajā gadā tika izveidots maratonrallijs "Africa Eco Race", kas bija alternatīvas sacensības Dakaras rallijam.


Foto: Africa Eco Race

Lai arī vairums spēcīgo braucēju un komandu nolēma startēt Dakaras rallijā, kas notiek Dienvidamerikā, ir braucēji, kuri joprojām uzskata, ka īstais Dakaras rallijs ir un paliek Āfrikā, tāpēc turpina startēt "Africa Eco Race".

Līdz šim šajā "Africa Eco Race" ļoti labi klājies franču leģendai Žanam Luī Šlesēram, kurš bija uzvarējis sešus gadus pēc kārtas, līdz šogad viņu pārspēja cits franču pilots Žans Sabatjē. Veiksmīgs rallijs šogad izvērtās arī Antonam Grigorovam un pieredzējušajam latviešu stūrmanim Mārim Saukānam, kuru vadītā ekipāža, kas trasē devās ar Latvijā būvētā "OSCar O3" sacīkšu automašīnu, izcīnīja septīto vietu absolūti, bet ceturto T1 grupā.


Grigorova/Saukāna ekipāža finišā. Foto: africarace-live.com

Šogad uz starta vieglo un smago automašīnu klasē izies 39 ekipāžas. Ja šogad uz starta neredzēsim latviešu sportistus, tad Latvijā būvētas automašīnas un latviešu komandu redzēsim startējot šajā "Africa Eco Race". Ar 205.starta numuru trasē dosies "OSCar O3" auto, kuru pilotēs Antons Grigorovs, bet viņa stūrmanis būs Romāns Jelagins. Tikmēr 229.starta numurs piešķirts RE Autoclub komandas ekipāžas pilotam Aleksandram Terentjevam/Aleksejam Berkutam. Motociklu klasē, kur atkal galvenais favorīts uz uzvaru būs pieredzējušais norvēģis Pals Anders Ulevalseters, kopā uz starta izies 30 motocikli.


Foto: jornaldosclassicos.com

"Africa Eco Race" risināsies no 29. decembra līdz 10. janvārim. Sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi Marokas, Mauritānijas un Senegālas bezceļos. Kopā ātrumposmos būs jāveic 3 750 kilometri, bet kopā ar pārbraucieniem distance sastādīs 5 978 kilometrus.

Pirmā ātrumposma starts paredzēts 29.decembrī, kad sportistiem būs jāveic 100 kilometrus garš posms un vairāk nekā 500 kilometrus garš pārbrauciens uz un no ātrumposma.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png