profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Berķi un Māris Neikšāns startēs 24 stundu sacensībās Francijā

Mārtiņš Jankovskis 20.08.2015 - 07:09 Brāļi Berķi un Māris Neikšāns startēs 24 stundu sacensībās Francijā
Foto: No sportista privātā arhīva

12. un 13. septembrī Francijā norisināsies 24 stundu 4x4 sacīkstes ''24H Tout Terrain de France'', kurās startēs vairāk nekā 100 ekipāžas. Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad šajās sacīkstēs uz starta izies divas latviešu ekipāžas - Igors Skoks / Rūdolfs Skoks / Arvis Piķis, kā arī trīs rallija braucēji - brāļi Jānis un Nauris Berķi, kā arī Māris Neikšāns.

Pavisam kopā plānoti divi posmi, kur viens notiks Francijā, bet otrs vēlāk Portugālē. ''Esam nolēmuši, ka kopā ar Nauri Berķi un Māri Neikšānu šogad startēsim šajās 24 stundu sacensībās. Mūsu rīcībā būs Igora Skoka OSCar automašīna, par ko viņam gribu pateikt lielu paldies. Lai arī ar šo auto sacensībās nav braukts kopš 2011.gada, mēs šim auto uztaisījām apkopi, atjaunojām, kas ir jāatjauno un tagad auto ir gatavs startam," portālam Go4speed atklāj Jānis Berķis.


Jānis Berķis. Foto: No sportista privātā arhīva

Kā atklāja Jānis, tad trases garums būšot vairāk nekā desmit kilometri, kur pusdiennakti būs jābrauc pa vienu pusi, bet otru pusdiennakti - pa otru pusi. ''Ja mācēsim braukt ātri un stabili, tad rezultātam vajadzētu būt labam, jo visi trīs esam bijuši rallija braucēji, tāpēc iemaņas mums visiem ir. Taču, protams, viegli nebūs,'' saka Jānis, kurš piebilda, ka fiziskā forma ekipāžai ir laba, jo katrs ikdienā sevi uztur formā.


Trase

Nesen ekipāža aizvadīja testus, kuri bija domāti tam, lai aprastu ar auto, kas pēc Jāņa vārdiem īsti nav piemērots šīm sacensībām. ''Šajos testos jau pēc pāris apļiem apradām ar auto un zinājām, kas, ko un kā. Domāju, ka visam jābūt labi. Šajās sacensībās pamatā ir izturība un ātrums, kas jāmāk savienot. Šeit daudzi braucēji ir ļoti ātri. Mums jārēķinās ar to, ka mūsu auto ir pilnībā nepiemērots šīm sacensībām, jo viņš ir divreiz pa lielu un divreiz pa smagu. Vadošie braucēji brauc ar īpaši gatavotiem bagijiem. Mēs varbūt būsim nedaudz lēnāki, bet ceram, ka izturīgāki. Redzēsim, kā ies, bet šobrīd viss ir kārtībā un esam gatavi startam,'' turpina Berķis.


No sportista privātā arhīva

Sarunas nobeigumā Jānis piebilda, ka šādās sacensībās jau vienreiz ir startējis, pēc kurām bija nosolījies vairs nebraukt šāda tipa sacīkstēs. ''Pirms pieciem gadiem jau braucu šādās sacensībās, taču toreiz nosolījos, ka vairs nekad nebraukšu tādās sacensībās, taču redzi, pagāja laiks un domas mainījās,'' smejoties nobeidz Berķis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png