profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

''RE Autoklubs'' komandai vēsturiska uzvara rallijreida sacensībās Krievijā

Go4speed 23.02.2015 - 11:21 ''RE Autoklubs'' komandai vēsturiska uzvara rallijreida sacensībās Krievijā
Ralljreida uzvarētāji - Joni Ampuja/Marku Hurskainens. Foto: RE Autoclub

Aizvadītajās brīvdienās Krievijā norisinājās rallijreida sacensības Baja ''Krievija - Ziemeļu mežs 2015”, kas ir vienīgais sniega un ledus klātais rallijreida posms FIA Pasaules kausa posmu sērijā un populārākais rallijreida posms Krievijā. Starp visiem dalībniekiem uz starta izgāja arī ''RE Autoklubs'' sporta komanda, kā arī viena latviešu ekipāža - Aldis un Daira Vilcāni.

Sacensības piektdien sākās ar vienu ātrumposmu (9,5 kilometri), kurā absolūti ātrāko laiku uzrādīja Andrejs Žigunovs, kurš par piecām sekundēm apsteidza Tapio Sominenu, bet sešas sekundes zaudēja Vladimirs Vasiļjevs, kurš šogad startēja Dakaras rallijā, pārstāvot Mini komandu (pilots izcīnīja 5.vietu kopvērtējumā). Desmitais palika Aldis Vilcāns.


Vilcānu ekipāža. Foto: northern-forest.ru

Otrajā ātrumposmā ļoti ātri bija ''RE Autoklubs'' komandas piloti. Ātrākais bija Tapio Lauronens, bet piecas sekundes viņam zaudēja Joni Ampuja. Absolūtajā kopvērtējumā dominēja somu sportisti, kuriem pirmās trīs vietas - līderis bija Tapio Sominens, kuram septiņas sekundes zaudēja Ampuja, bet minūti un 19 sekundes zaudēja Lauronens. Jāatzīmē, ka ātrs otrajā dienā bija Vasiļjevs, taču sportists pārsita riteni un zaudēja vairākas minūtes. 11 minūtes līderim zaudēja Vilcāns, kas kopvērtējumā pēc divām dienām latviešu sportistam deva 11.vietu.


Vladimirs Vasiļjevs. Foto: northern-forest.ru

Pēdējā dienā sportistiem bija jāveic nepilni 160 kilometri. Tajā ātrākais bija ''RE Autoklubs'' pilots Ampuja, kur arī kļuva par uzvarētāju absolūtajā ieskaitē. Otrais finišēja Tapio Sominens, bet trešais palika Vasiljevs. Neveiksmīgi šis rallijreids beidzās otram ''RE Autoklubs'' pilotam Lauronenam, kurš, izvairoties no priekšā grāvī iebraukušās automašīnas, apmēram 300 metrus pirms finiša iebrauca grāvī un zaudēja, iespējams, uzvaru rallijreidā. 12.vietu absolūti izcīnīja Alda Vilcāna ekipāža, kas pēdējā dienā esot apgāzusies uz jumta, taču vēlāk spējusi turpināt sacensības.


Foto: northern-forest.ru

Līdz ar to uzvaru Krievijas čempionāta iskaitē izcīnīja Ampuja, bet pasaules kausa posmā pirmais Sominens. Krievijas čempionāta ieskaitē 5.vieta absolūti un 1.vieta RS klasē Vilcānu ekipāžai.

''Joni Ampuja un Marku Hurskainens atnes vēsturisku uzvaru RE autoklubam "Northern Forest 2015" rallija reidā. Ekipāža spēja apsteigt 2014. gada pasaules kausa ieguvēju Vladimiru Vasiljevu, kurš pārstāvēja Mini komandu arī šī gada Dakaras rallija reidā, kur ieguva 5.vietu kopvērtējumā! Paldies RE Autokluba mehāniķu komandai, kuri bija uzdevumu augstumos,'' prieku pēc finiša neslēpa komandas pārstāvis Raimonds Elbakjans.


Foto: northern-forest.ru

Rallijreida rezultāti absolūtajā kopvērtējumā:
1. AMPUJA Jouni/HURSKAINEN Markku, (Mitsubishi Pajero) 3:35:12
2. SUOMINEN Tapio/NASMAN Toni, (Toyota Hilux), +0:01:58
3. VASILYEV Vladimir/ZHILTSOV Konstantin, (MINI ALL4 Racing), +0:03:05
4. VARELA Renaldo Marques/GUGELMIN Gustavo, (Toyota Hilux), +0:09:15
5. ZAPLETAL Miroslav/MARTON Maciej, (H3 EVO 7), +0:13:59
6. VAN LOON Erik/ROSEGAAR Wouter, (MINI ALL4 Racing), +0:15:26
...
12. VILCĀNS Aldis/VILCĀNE Daira, (Mitsubishi L200), +0:46:01
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png