profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dzīvību zaudē pieredzējis Dakaras rallijreida dalībnieks

Go4speed 26.08.2014 - 05:40 Dzīvību zaudē pieredzējis Dakaras rallijreida dalībnieks
Ilgizars Mardējevs. Foto: eurosport.ru

Traģiskas ziņas saņemtas no Tatarstānas, kur dzīvību zaudējis Dakaras rallijreida vadošās Kamaz Masters komandas braucējs, 56 gadus vecais un pieredzējušais Ilgizars Mardējevs. Kā ziņo krievu mediji, tad sportists gājis bojā nelaimes gadījumā vadot kvadraciklu.

Pēc pieejamās informācijas kvadracikla ritenis trāpīja pa akmeni, kā rezultātā Mardējevs zaudēja kontroli pār kvadraciklu un piedzīvoja kritienu, pēc kura sportists gāja bojā. Šis krievu sportists ilgus gadus startēja Dakaras rallijreidā. Kad Dakaras rallijreidā startēja Čagins, Kabirovs un Mardējevs, tad Ilgizars pildīja, iespējams, ne to pamanāmāko lomu.


Foto: drive2.ru

Katrs no šīs komandas braucējiem zināja, ka, ja sacensību laikā kādai no Kamaz mašīnām atgadīsies kāda nopietna tehniska ķibele, tā Mardējevs uzreiz būs klāt, kurš ātri vien salabos jebkuru defektu vai arī ziedos savas mašīnas detaļu. Ja skatās no sportiskajiem sasniegumiem, tad labākās Dakaras rallija sacensības sportistam bija 2007.gadā, kad tika izcīnīta otrā vieta.

''Man galvenais un svarīgākais, kad visa komanda sasniedz finišu un kāpj uz goda pjedestāla ar pēc iespējas vairākām mašīnām,'' tā savulaik teica Mardējevs, kurš pavisam kopā Dakaras rallijā brauca desmit reizes, bet nesen brucējs paziņoja, ka liek punktu savai karjerai. Jāatzīmē, ka šogad savu pirmo Dakaras rallijreidu nobrauca Ilgizara dēls Airats.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png