profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallija leģenda pamet Mini un pievienojas Peugeot

Go4speed 21.06.2014 - 09:49 Dakaras rallija leģenda pamet Mini un pievienojas Peugeot
Stefans Peteransels. Foto: Peugeot Sport

Marta sākumā Peugeot paziņoja, ka Sirils Desprē, kurš pēdējos gados brauca motociklu ieskaitē, un Karloss Sainss 2015.gada Dakaras rallijā aizstāvēs Peugeot komandas krāsas. Līdz ar to Peugeot Dakaras rallijā nolēma atgriezties pēc 25 gadu pārtraukuma. Zināms, ka sportisti startēs ar Peugeot 2008 Crossover automašīnu.

Jau tobrīd tika runāts, ka trešais braucējs, kurš brauktu šajā komandā, varētu būt ilggadējais un panākumiem bagātais franču braucējs Stefens Peteransels (11 uzvaras Dakaras rallijā, no kurām sešas izcīnītas ar motociklu). Un tā arī ir noticis, jo Peteransels, kurš pēdējos gados veiksmīgi startēja Mini komandas sastāvā, nākamgad aizstāvēs Peugeot automašīnas krāsas.


Peteransels pie Mini automašīnas stūres. Foto: www.mini.com.pl

''Pēc piecu gadu veiksmīgas sadarbības ar X-Raid un divām uzvarām, man nepieciešams jauns izaicinājums un jauni mērķi. Gribētu pateikties visiem puišiem par lielisko iespēju startēt ar tik labu mašīnu, kāda bija Mini All4 Racing,'' iesāk Stefans Peteransels.


Peteransels savu karjeru sāka ar motocikliem.

''Esmu lepns, ka saņēmu piedāvājumu startēt Peugeot komandā. Kad tikai sāku braukt ar motociklu Dakaras rallijā, Peugeot jau tur startēja. Vakaros, kad atgriezos bivokā, tad bieži runāju ar Peugeot komandas puišiem. Man tas bija kaut kas fantastisks – parunāt ar Ari Vatanenu. Un tieši tagad es pāreju uz to komandu, kuras sastāvā toreiz gribēju uzvarēt Dakarā!''


Peugeot Sport komandas piloti - Sainss, Peteransels un Desprē. Foto: Peugeot Sport

''Jau sen gaidīju tādu iespēju. Pēdējos gados ne reizi aizdomājos par to, cik jauki būtu, ja Peugeot komanda ar saviem panākumiem atgrieztos Dakaras rallijā. Kad viņi pazvanīja, mani pat nevajadzēja pierunāt. Esmu ļoti priecīgs, ka varēšu startēt vienā komandā ar tādu pilotu kā Karloss Sainss,'' nobeidz Peteransels.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png