profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu 'RE Autoclub' sāk cīņu populārākajā rallijreida posmā Krievijā (VIDEO)

Go4speed 13.02.2014 - 22:49 Latviešu 'RE Autoclub' sāk cīņu populārākajā rallijreida posmā Krievijā (VIDEO)
Tapio Suominens/Juka Tuomisto. Foto: RE Autoclub

Piektdien, 14.februārī tiks dots starts bajai "Krievija – Ziemeļu mežs 2014", kas arī šogad norisināsies Sanktpēterburgas apkaimē kalnu slēpošanas kūrortā ''Igora''. Šīs vienlaicīgi būs ne tikai Krievijas čempionāta pirmā posma sacensības, bet arī  Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa pirmais posms rallijreidā. Patreiz sacensībās savu dalību ir pieteikušas gandrīz 50 ekipāžas no Krievijas, Latvijas, Somijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Itālijas, Kazahstānas, Vācijas, Polijas, Čehijas, Saūda Arābijas un Brazīlijas. Jāatzīmē, ka šajā posmā startēs Saūda Arābijas sportists Jazīds Al-Radži, kurš nesen gandrīz uzvarēja Zviedrijas WRC posmā.

Kā portālam pastāstīja ''RE Autoclub'' komunikāciju departamenta pārstāve Sanda Brūna, tad no 14.-16.februārim notiekošā baja ''Krievija - Ziemeļu mežs 2014” ir vienīgais sniega un ledus klātais rallijreida posms FIA Pasaules kausa posmu sērijā un viennozīmīgi ir vērienīgākais un populārākais rallijreida posms Krievijā, kur 400 km garā sacensību trase virzās pa skaistākajiem Sanktpēterburgas reģionu līkumainajiem meža ceļiem, ieskaujot sniegiem klātus priežu mežus.


Foto: RE Autoclub

Starptautisko rallijreida komandu no Latvijas ''RE Autoclub'' Krievijas Bajā šogad pārstāvēs četras ekipāžas:
1. Aleksandrs Terentjevs/Aleksejs Berkuts no Krievijas (“Ford Raptor F150 SVT”) (Nr.23)
2. Aleksandrs Kolembets/Sergejs Kolembets no Krievijas (“Toyota Land Cruiser 200”) (Nr.30)
3. Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins no Krievijas („Mitsubishi MPR 107”) (Nr.34)
4. Tapio Suominens/Juka Tuomisto no Somijas (“Mitsubishi MPR 2”) (Nr.35)

Nopietni gatavojoties startam Krievijas bajā, 5. februārī automašīnu testus pirms sacensībām Latvijā veica kā Tapio Suominens no Somijas, tā arī Iļja Kuzņecovs no Krievijas.

''Šīs būs manas otrās ziemas rallijreida sacensības. Esam nopietni izvērtējuši tehniskās nianses, braukšanas stratēģiju, veikuši uzlabojumus automašīnai un esmu gatavs nopietni cīnīties par pirmo vietu!” atklāj ilggadējais ''RE Autoclub” rallijreida sportists Tapio Suominens.


Foto: RE Autoclub

Atgādinam, ka pagājušā gada baja ''Krievija – Ziemeļu mežs 2013” sacensībās ''RE Autoclub” sastāvā debitēja piloti no Somijas - Jouni Ampuja/Tapio Suominens, kuri kopvērtējumā ierindojās augstajā 2.vietā, pasaulslavenais WRC pilots Harijs Rovanpera/Jouni Naeri - 9.vietā. Savukārt, ''RE Autoclub” ilggadējais pilots no Krievijas Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs Jr. ierindojās 4.vietā T2 klasē.

Vairāk informācijas par Krievijas baju ŠEIT.

Somu sportista testi:


Kuzņecova testi:


RE Autoclub testos Krievijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png