profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'RE Autoclub' pilots Krievijas Baja sacensībām gatavosies Somijas rallijā

Go4speed 22.01.2014 - 23:08 'RE Autoclub' pilots Krievijas Baja sacensībām gatavosies Somijas rallijā
Foto: Komandas preses dienests

Baja "Krievija – Ziemeļu mežs 2014" šogad norisināsies no 14. līdz 16.februārim Sanktpēterburgas apkaimē kalnu slēpošanas kūrortā ''Igora. Šis posms notiks vienlaicīgi ar Krievijas čempionāta pirmo posmu, kas šogad kļuvis arī par Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa pirmo posmu rallijreidā.

Kā portālam pastāstīja ''RE Autoclub'' pārstāve  Sanda Brūna, tad Baja ''Krievija - Ziemeļu mežs 2014” ir vienīgais sniega un ledus klātais rallijreida posms FIA Pasaules kausa posmu sērijā un viennozīmīgi ir vērienīgākais un populārākais rallijreida posms Krievijā, kur 400 km garā sacensību trase virzās pa skaistākajiem Sanktpēterburgas reģionu līkumainajiem meža ceļiem, ieskaujot sniegiem klātus priežu mežus.

Starptautisko rallijreida komandu no Latvijas ''RE Autoclub” Krievijas Bajā šogad pārstāvēs četras ekipāžas:
1. Aleksandrs Terentjevs un Aleksejs Berkuts no Krievijas (“Ford Raptor F150 SVT”)
2. Aleksandrs Kolembets un Sergejs Kolembets no Krievijas (“Toyota Land Cruiser 200”)
3. Iļja Kuzņecovs un Romāns Jelagins no Krievijas („Mitsubishi MPR 107”)
4. Tapio Suominens un Juka Tuomisto no Somijas (“Mitsubishi MPR 2”)


Foto: Komandas preses dienests

Nopietni gatavojoties startam Krievijas Bajā, 8. februārī Somijas ekipāža pirmos testus veiks Somijas austrumos esošajā pilsētā Kitē, kur ir paredzēts rallijs “Kitee Rally”. Ziemeļkarēlijas reģionā notiekošajā rallijā „RE Autoclub” sportisti Tapio Suominens un Marku Hurskainens startēs kā trases drošības automašīna jeb tā sauktā “nullīte”. “Kitee Rally” ik gadus piedalās ap 100 rallija automašīnu, kur tā dalībniekiem jāveic tehniski sarežģīta, sniegota un asiem līkumiem bagāta klasiska Somijas rallija trase 169 km garumā.

''Šīs būs manas otrās ziemas rallijreida sacensības. Esam nopietni izvērtējuši tehniskās nianses, braukšanas stratēģiju, veikuši uzlabojumus automašīnai un esmu gatavs nopietni cīnīties par pirmo vietu!” atklāj ilggadējais ''RE Autoclub” rallijreida sportists Tapio Suominens. ''Kitee Rally” būs lielisks tests kā automašīnai, tā arī komandai, lai jau pēc mazāk kā nedēļas startētu Krievijas Bajā!”

Atgādinam, ka pagājušā gada baja „Krievija – Ziemeļu mežs 2013” sacensībās starptautiskās komandas no Latvijas „RE Autoclub” sastāvā debitēja piloti no Somijas - Jouni Ampuja/Tapio Suominens, kuri kopvērtējumā ierindojās augstajā 2.vietā, pasaulslavenais WRC pilots Harijs Rovanpera/Jouni Naeri - 9.vietā. Savukārt, ''RE Autoclub” ilggadējais pilots no Krievijas Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs Jr. ierindojās 4.vietā T2 klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png