profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andris Baumanis: Pusfinālā rupju kļūdu veica Nitiša spoteris (VIDEO)

Go4speed 16.09.2019 - 15:38 Andris Baumanis: Pusfinālā rupju kļūdu veica Nitiša spoteris (VIDEO)
Andris un Jānis Baumaņi. Foto: Tom Banks

Latvijā lielu ažiotāžu izsaukušajā pasaules čempionāta rallijkrosā Biķernieku posma pusfināla braucienā lielāko kļūdu izdarīja Reiņa Nitiša sporteris, iesaucot sportistu džokera aplī jau pirmajā braucienā, sarunā ar Sportacentrs.com pauda Jāņa Baumaņa tēvs un spoteris Andris Baumanis.

Aizvadītajās sacensībās abi latviešu piloti nokļuva vienā pusfināla braucienā, tomēr nespēja iekļūt pirmajā trijniekā un sasniegt finālu. Nitišam ātrums bija ļoti labs un viņš sasniedza pašu ātrāko apļa laiku, tomēr jau pirmajā aplī izbrauca džokeri un pēc tam iesprūda aiz Baumaņa muguras. Otrs latvietis savu džokeri veica vien piektajā aplī un, visticamāk, tieši tas liedza Nitišam tikt pirmajā trijniekā.

"Ja pietuvojies tuvāk par desmit metriem, tas rallijkrosā nenozīmē, ka esi konkurentu noķēris," saka Andris Baumanis, atklājot, ka visus lēmumus braucienā pieņem pats, bet viņam blakus ir divi cilvēki, kuri palīdz izsekot līdzi apļa laikiem. "Noķēris esi tad, kad sāc bakstīt. Reinis noķēra Jāni piektajā aplī uz finiša līnijas un tad uzreiz pateicu, lai Jānis brauc džokerī. Ceturtajā aplī Reinis pats 2-3 reizes nokļūdījās un nebija pazīmju, ka viņš varētu Jāni noķert."

Andris Baumanis saka, ka viņi vēl cerējuši, ka kāds no konkurentiem nokļūdīsies, jo rallijkrosā tas notiek bieži, un tad varētu būt iespēja pakāpties augstāk. "Ja sāc ķert vai mūc no konkurenta, vienmēr ir iespēja kļūdīties. Šoreiz mums bija svarīgi iegūt kādu punktu pret Sabo, tāpēc vajadzēja nogaidīt. Tomēr šajā braucienā lielāko kļūdu veica Reiņa spoteris, iesūtot viņu džokerī pirmajā aplī. Izanalizējot pieejamos video un Reiņa apļa laikus, es saku, ka tā bija rupja Reiņa spotera kļūda."


Priekšā Nitišam pusfinālā finišēja Timurs Timerzjanovs, tiekot finālā. Krievu sportists ir Jāņa Baumaņa sīvākais konkurents kopvērtējumā un, ja Nitišs viņu būtu apsteidzis, sportists iegūtu par trim kopvērtējuma punktiem mazāk (divi par piekto vietu finālā un viens par pozīciju zemāk pusfinālā). Savulaik Timerzjanovs brauca vienā komandā ar Baumani, bet šobrīd viņš ir tieši Nitiša komandas biedrs.

"Ja Reinis būtu apdzinis Timuru, tas mums būtu palīdzējis kopvērtējumā Ja būtu redzējis, ka Reinis var noķert Timuru, droši vien, ka būtu darījis visu, lai palīdzētu, jo mums tiešām tas ir svarīgi. Tomēr, lai jau visi izrejas," pauda Andris Baumanis, atzīstot, ka nesaprot Nitiša frāzi Sportacentrs.com, ka šī nebija pirmā reize, kad viņa tautietis rīkojies līdzīgi. "Es varu vēlreiz atkārtot, ka tiešām neskatījos uz Reini, jo man vismazāk rūp piloti, kuri nav tiešie konkurenti."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem no desmit sezonas posmiem Jānis Baumanis ar 126 punktiem ieņem piekto vietu, bet vairs tikai četrus punktus viņam aiz muguras ir Timerzjanovs. Pakāpties kopvērtējumā augstāk pirms pēdējā etapa, kas būs Dienvidāfrikas Republikā, Baumanim cerību vairs nav.

Pusfināla brauciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png